Zelné šlíšky
Nenáročné a rychlé jídlo, které zasytí, uvítá snad každý z nás. A taková jídla znaly už naši předkové. Zdravé bílé zelí proměníme ve šlíšky a zapečeme je s osmaženou cibulí a slaninou. Balanc musí být.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 398 kJ / 3 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,35 g |
Tuky | 133,74 g |
Vláknina | 55,70 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 8,55 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 461,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí očistíme a nadrobno nakrouháme. Promneme se solí, aby pustilo vodu a zkřehlo. Necháme minimálně půl hodiny stát.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Na sádle osmažíme cibuli. Osmažíme také pokrájenou slaninu. Cibuli i slaninu přendáme do pekáčku, ve kterém budeme zapékat.
Krok 4: Do odleželého zelí zapracujeme postupně mouku, těsto by mělo být husté asi jako na knedlíky. Počítejte s tím, že po chvíli, když nasaje vodu ze zelí, trochu zhoustne.
Krok 5: Vytvoříme dva válečky, odkrajujeme z nich kousky a vyválíme menší šlíšky - asi jako šišky z bramborového těsta.
Krok 6: Dáme postupně vařit do vroucí vody. Po vyplavání na povrch ještě chvíli povaříme, tak 3-5 minut a poté důkladně scedíme. V pekáčku promícháme s opečenou cibulí a slaninou a necháme dozlatova zapéct.
Zveřejněno 4. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné šlíšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAjz
Moje poznámka
Zelné šlíšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAjz
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 16 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 3 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 19 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 21 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 23 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 23 hodinami
Tématické fráze:
zelne recepty,
slisky se zelím,
recept na zelné šišky,
zelné šišky,
zelný siský,
zelné šišky na slano,
zelne slisky se slaninou,
zelný,
šišky z hlávkového zeli,
zelné šlíšky s cibulkou a slaninou,
recept zelné šišky,
zelne slysky,
zelne slysky,
zelné šišky s cibulkou a slaninou,
pochotkový rok2020 zelové šlišky,
zelné šlíšky s cibulkou,
zelnéšlišky,
zelná,
zelný pekáček,
šlíšky ze se zelím
Suroviny:
zelí bílé hlávkové,
mouka hrubá,
sůl,
cibule,
sádlo,
slanina uzená
Komentáře (15)
Ešte dotaz - videla som na fotke, že si použila el. strúhadlo. Ako to išlo s ním strúhať? Máš na to nejakú metódu?