Velikonoční věnec z odpalovaného těsta s mandarinkami
Příprava odpalovaného těsta je zkouškou pro každou cukrářku, ale s podrobným návodem jej zvládnete i vy. Krásný velikonoční věnec s lehkým krémem z mascarpone, ozdobený mandarinkami, se na sváteční tabuli bude jen vyjímat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 019 kJ / 3 590 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,35 g |
| Tuky | 288,87 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,68 g |
| Sodík | 2,29 g |
| Sůl | 5,26 g |
| Sacharidy | 178,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu se solí a máslem dáme do kastrůlku, přivedeme k varu, pak vsypeme mouku.
Krok 2: Stále mícháme, až se utvoří hrouda a asi 2 minuty odpalujeme, přitom stále těsto převracíme vařečkou.
Krok 3: Těsto přendáme do studené mísy a necháme chvilku zchladnout.
Krok 4: Pak do těsta zatřeme vejce, postupně jedno po druhém. Další vejce přidáme vždy, až je to předešlé dobře vmíchané do těsta.
Krok 5: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a pak podle vhodné kulaté poklice, nebo dna dortové formy, na papír nakreslíme kruh.
Krok 6: Těstem naplníme cukrářský sáček a podle nákresu na plechu nastříkáme ozdobně kruh.
Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Pak teplotu v troubě snížíme na 180 °C a ještě 20 minut dopékáme.
Krok 8: Po upečení věnec přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Krok 9: Z mandarinek slijeme nálev. Mascarpone ušleháme se smetanou a moučkovým cukrem na hustý krém.
Krok 10: Z vychladlého věnce opatrně odřízneme zubatým nožem vršek a odložíme ho stranou.
Krok 11: Polovinu připraveného krému nastříkáme na spodní díl věnce, poklademe polovinou dílků okapaných mandarinek, na ně nastříkáme druhou polovinu krému a navrch položíme zbytek mandarinkových dílků.
Krok 12: Nakonec navrch položíme odložený vrchní díl a lehce pocukrujeme.
Zveřejněno 22. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční věnec z odpalovaného těsta s mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxV3
Moje poznámka
Velikonoční věnec z odpalovaného těsta s mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxV3
Nejnovější recepty
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 34 minutami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 17 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno 13. 12. 2025 07:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 18 minutami
Vosí hnízda
Luentynka před 56 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 58 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 2 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 11 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 11 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 11 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 13 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční recepty,
venec z odpalovaneho testa,
velikonoční věnec recept,
věnečky z odpalovaného těsta,
recept na venecky z odpalovaneho testa,
mazancový věneček,
recept na odpalované věnečky,
venečky s odpalovaného,
věnec z paleneho testa,
odpalované těsto recepty,
recepty z odpalovaného těsta,
z odpalovaného těsta,
odpalované banánky a krém z mascarpone
Suroviny:
voda,
máslo,
sůl,
mouka hrubá,
vejce,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
kompot mandarinkový,
cukr moučkový
Komentáře (11)
No ale proč ne, že