Bělehradský vepřový řízek II.

Merylas Kuchařka: Merylas

2 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

200 - 300 g vepřové kýty - 2 plátky
sůl
hrubě mletý pepř
25 g sádla
60 g rajčat
30 g čerstvé papriky
10 g česneku - dle chuti
400 g vařených brambor
100 ml vývaru
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem o hrubší zrnitosti. Maso rychle opečeme z obou stran na horkém sádle v pánvi s nepřilnavým povrchem. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.

  2. Ve výpeku krátce osmahneme paprikové lusky nakrájené na tenké nudličky, rajčata nakrájená na osminky a jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek.

  3. Do této směsi přidáme vařené, ale pevné brambory nakrájené na hrubší plátky. Směs lehce promícháme, dle potřeby přisolíme a lehce opepříme, krátce prudce orestujeme a přidáme vývar. Krátce podusíme a servírujeme na talíř. Maso přidáme nahoru, můžeme dozdobit oregánem a ihned podáváme.

Poznámka

Tento recept je už opravdu letitý, budete ho znát i z Receptur. Já si cením rychlé přípravy, pokud mám méně času. Rajčat, paprik a česneku je možné přidat i více, každý dle své chuti. Množství brambor navýšíme jen pro opravdu velké jedlíky. Někdo používá místo čerstvé zeleniny třeba i lečo. Stávající recept, který tady už je, přidávám do podobných receptů. Liší se způsobem přípravy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bělehradský vepřový řízek II.

Tématické fráze: bělehradský řízek bělehradský vepřový řízek-recept bělehradský řízek recept bělehradský vepřový řízek bělehradské brambory přírodní řízek na leču bělehradský vepřový řízek s lecem bělehradský přírodní řízek, vařené brambory receptura bělehradský řízek recept bělehradský paprikový lusk bělehradský řízek s s lečem belehradsky rizek zapeceny zeleninou bělehradský vepřový řízek top

Zapomněl/a jsem heslo