Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami
Suroviny
Porce: 3 -4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 106 kJ / 503 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,48 g |
Tuky | 14,32 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 75,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RARz
Moje poznámka
Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RARz
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 14 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 16 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 18 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z Hery
vaja1 před 55 minutami
Sirup z lipového květu
lidkabr@email.cz před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Michal_amater před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 9 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 10 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 10 hodinami
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 11 hodinami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 11 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 12 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřové jazyk slaninou recept,
vepřová na cesneku pecene,
recept pečené vepřové jazyky,
vepřový pečený jazyk v alobalu,
top recepty vepřový jazyk
Suroviny:
olej,
cibule,
jazyk vepřový,
smetana,
brambory,
slanina,
sůl,
pepř,
kmín celý,
paprika,
česnek,
bylinky sušené,
brambory
Komentáře (4)
Uvařené jazyky (sloupnuté, odstraněné podjazyčí) rozříznu podélně na čtyři plátky, potřu česnekem utřeným se solí, pokmínuji a na rozpáleném másle z obou stran prudce opeču
Moc velká dobrota je to
***
Před desetiletími v jižní Itálii přihazovali řezníci k nákupu jazyky zdarma, jako žrádlo pro psy
Velkohubě si dovolím zmínit, že po mém několikaměsíčním pobytu tuto delikatesu začali řezníci v několika okolních vesnicích prodávat pod pultem
(podobně jako se prodávala kližka v ČSSR)
OT
Tvrdili mi, že italština nemá výraz pro ŽRÁDLO
Tam i prasata JEDÍ