Kuřecí křídla s pak choi

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 35 minut 2 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

8 ks kuřecích křídel (na 2 porce)
2 ks pak choi
2 lžíce kokosového oleje
1,5 cm plátek másla
zálivka
2 lžíce ústřicové omáčky
2 stroužky česneku
3 cm čerstvého zázvoru
1 lžíce medu
1 limetka
K podávání:
zelená nať cibulky
1 chilli paprička
dle chuti špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pak choi rozpůlíme, opláchneme a vložíme na 2 minuty do vařící vody. Vyndáme sítkem, ihned zchladíme v ledové vodě a necháme dobře okapat. Do zapékací misky dáme ústřicovou omáčku, drobně nasekaný zázvor, rozmačkaný česnek, med a šťávu z poloviny limetky. Vše zamícháme, přidáme 50-70 ml vody, necháme přejít varem a odstavíme.

  2. Zapneme troubu na 200° C. Křídla očistíme, odstraníme špičky a v pánvi na oleji je opečeme dozlatova. Přendáme je do zapékací misky, promícháme se zálivkou a dáme do předem vyhřáté trouby na cca 20 minut. Pokud bude zálivka ještě řídká, přendáme na plotýnku sporáku a necháme zredukovat do potřebné hustoty.

  3. Na másle opečeme listy pak choi a servírujeme na nich položená křídla spolu s plátky zbylé limetky. Posypeme nasekanou natí cibulky a dle chuti chilli papričkou. Je možné lehce osolit špetkou soli, ale není to nutné.
    Jako příloha se skvěle hodí dušená rýže podávaná zvlášť v misce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 77 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí křídla s pak choi

  • tejaja: rádo se stalo :-K:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Marie Svarcova: Maruška, ďakujem veľmi pekne za recept. Skopírovala som ho a vyskúšam. Určite bude dobrý. Vďaka. :-*

    Odpovědět

  • tejaja: díky za upozornění, já to vím ale chybička se vloudila, když jsem si připomněla ten skvělý salát :-K hezký den posílám Vám ten recep - u nás je nejoblíbenější
    500 g čínského zelí
    3 stroužky česnek
    250 ml tatarské omáčky Hellmans
    Zelí nakrájíme nebo nastrouháme na jemné nudličky.Přidáme prolisovaný česnek v množství podle chuti a tatarku.
    Promícháme a necháme odpočinout v chladu.Skvělý jednoduchý salát se hodí nejlépe ke grilovanému nebo pečenému masu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Marie Svarcova: ;-) Díky za opravu, si milá, že si to opravila, :yes::yes: áno, používa sa aj na šalát, ale nie je to šalát ako bolo napísané, je to kapusta. ;-) Ešte raz vďaka. :yes:<3 Určite vyskúša,. mám čínsku kapustu veľmi rada. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja: ano je to malé čínské zelí a používá se i na skvělý salát :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pekný recept. :yes: Len si dovolím malú poznámočku, pak choi nie je šalát, ale čínska kapusta, česky čínske zelí.:-K
    http://makova-panenka.cz/recepty/pak-choi-bok-choy...

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo