Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 875 kJ / 2 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,06 g |
Tuky | 96,72 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 310,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce se špetkou soli a oběma cukry vyšleháme do husté pěny. Poté zašleháme olej a nakonec mouky s pudingem a skořicí, které nejprve vzájemně promísíme.
Krok 2: Těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, který nejprve z vrchní strany slabě potřeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů do zrůžovění. Piškot necháme vychladnout.
Krok 3: Do misky dáme mascarpone a do něj nalijeme smetanu na šlehání. Na vyšší obrátky vyšleháme, přidáme moučkový cukr, skořici a nakonec zakysanou smetanu. Cukr a smetanu už přimícháme ručně stěrkou. Krémem potřeme rovnoměrně piškot a nakonec vše lehce ještě poprášíme skořicí. Dáme vychladit.
Zveřejněno 26. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q3GG
Moje poznámka
Skořicový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q3GG
Nejnovější recepty
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 3 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 17 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 17 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 17 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 18 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 53 minutami
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 2 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 10 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 10 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 11 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 11 hodinami
Cuketové placičky
Issis před 13 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 15 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 15 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 15 hodinami
Tématické fráze:
skořicový moučník,
skořicový krém recept,
top recepty skoricovy krém,
piškot na skořicové šneky,
skořicový mooučník
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
pudink vanilkový,
skořice mletá,
olej,
sůl,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
skořice mletá,
cukr moučkový
Komentáře (6)
Ano, papír máznu směrem k těstu, pokud chci, aby neklouzal, tak ho chvíli něčím zatížím a nebo vypláchnu plech vodou. Někdy, např. pod žemlovku ještě to máznutí jemně posypu třtinovým nebo krupicovým cukrem, spodek má pak karamelový nádech, ale zde jsem měla obavu, aby to nebylo přeslazené.
Já skořici ano v kombinaci s jablky nebo na doladění pikantních slaných jídel, tohle určitě upeču, ale dám na ochucení hodně nastrouhané kúry nějakého citrusu - dovedu si představit můj oblíbený citron ale i pomeranč, ten možná ještě víc...
Dík za pěkný recept
P.S. hloupý dotaz -je to sice napsáno srozumitelně, ale přece jen - máslem potřít pečící papír směrem k těstu, ano? existuje i trik máznout máslo mezi plech a pečící papír, aby "nejezdil" po plechu