Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 875 kJ / 2 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,06 g |
Tuky | 96,72 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 310,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce se špetkou soli a oběma cukry vyšleháme do husté pěny. Poté zašleháme olej a nakonec mouky s pudingem a skořicí, které nejprve vzájemně promísíme.
Krok 2: Těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, který nejprve z vrchní strany slabě potřeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů do zrůžovění. Piškot necháme vychladnout.
Krok 3: Do misky dáme mascarpone a do něj nalijeme smetanu na šlehání. Na vyšší obrátky vyšleháme, přidáme moučkový cukr, skořici a nakonec zakysanou smetanu. Cukr a smetanu už přimícháme ručně stěrkou. Krémem potřeme rovnoměrně piškot a nakonec vše lehce ještě poprášíme skořicí. Dáme vychladit.
Zveřejněno 26. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q3GG
Moje poznámka
Skořicový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q3GG
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 22 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 minutami
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka
Slavista62 před 2 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 2 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 3 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 5 hodinami
Tématické fráze:
skořicový moučník,
skořicový krém recept,
top recepty skoricovy krém,
piškot na skořicové šneky,
skořicový mooučník
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
pudink vanilkový,
skořice mletá,
olej,
sůl,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
skořice mletá,
cukr moučkový
Komentáře (6)
Ano, papír máznu směrem k těstu, pokud chci, aby neklouzal, tak ho chvíli něčím zatížím a nebo vypláchnu plech vodou. Někdy, např. pod žemlovku ještě to máznutí jemně posypu třtinovým nebo krupicovým cukrem, spodek má pak karamelový nádech, ale zde jsem měla obavu, aby to nebylo přeslazené.
Já skořici ano v kombinaci s jablky nebo na doladění pikantních slaných jídel, tohle určitě upeču, ale dám na ochucení hodně nastrouhané kúry nějakého citrusu - dovedu si představit můj oblíbený citron ale i pomeranč, ten možná ještě víc...
Dík za pěkný recept
P.S. hloupý dotaz -je to sice napsáno srozumitelně, ale přece jen - máslem potřít pečící papír směrem k těstu, ano? existuje i trik máznout máslo mezi plech a pečící papír, aby "nejezdil" po plechu