Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 171 kJ / 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,58 g |
Tuky | 41,77 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky a osolíme. Rozpálíme pánev, dáme sádlo a ihned přidáme maso. Zprudka opékáme za občasného míchání, až má maso ze všech stran zlatou barvu. Když se uvolní z masa tekutina, necháme odpařit, aby se maso opravdu opékalo.
Krok 2: Než se maso opeče, nakrájíme oloupanou cibuli na půlkolečka. Papriku oloupeme škrabkou, vyndáme jaderník a zbavíme vnitřních žeber. Pak ji nakrájíme na nudličky. Okurky také oloupeme škrabkou a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 3: K zlatavě opečenému masu přidáme ještě opéct cibuli, pokud by se začalo maso připékat, stačí podlít 2 lžícemi (ne víc) vody, jen aby se výpečky odpařily a nezačalo se maso dusit.
Krok 4: Dále přidáme do pánve papriku, rychle promícháme, zasypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme úplně odpařit a nakonec přidáme rajčata, okurky a dle chuti chilli. Ještě promícháme, ztlumíme žár a přikryté poklicí podusíme do změknutí masa. Podle použitého masa to trvá několik minut. Já už dusit nemusela, maso bylo po opečení krásně měkké. Dle chuti přisolíme.
Podáváme s bramboráčky, hranolky, pečenými bramborami, rýží nebo jen s chlebem.
Podáváme s bramboráčky, hranolky, pečenými bramborami, rýží nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 16. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katův šleh podle Florentýny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGkV
Moje poznámka
Katův šleh podle Florentýny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGkV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
katův šleh,
recept na katův šleh,
katuvsleh,
katův šleh recepty,
katův šleh recept,
florentýna recept na chleba,
florentýna recept na chleba,
katův šleh s chlebem recept,
kův šleh - recept,
katuv slech,
chleba podle florentýny,
bramboráčky florentýna
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
kapie červená,
okurky sterilované,
rajče sterilované,
cibule,
cukr krupice,
ocet,
sůl,
chilli
Komentáře (3)
https://www.kucharkaprodceru.cz/recepty/
Katův šleh: https://www.kucharkaprodceru.cz/katuv-sleh/