Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 171 kJ / 758 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,58 g |
| Tuky | 41,77 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 192 mg |
| Sodík | 222 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky a osolíme. Rozpálíme pánev, dáme sádlo a ihned přidáme maso. Zprudka opékáme za občasného míchání, až má maso ze všech stran zlatou barvu. Když se uvolní z masa tekutina, necháme odpařit, aby se maso opravdu opékalo.
Krok 2: Než se maso opeče, nakrájíme oloupanou cibuli na půlkolečka. Papriku oloupeme škrabkou, vyndáme jaderník a zbavíme vnitřních žeber. Pak ji nakrájíme na nudličky. Okurky také oloupeme škrabkou a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 3: K zlatavě opečenému masu přidáme ještě opéct cibuli, pokud by se začalo maso připékat, stačí podlít 2 lžícemi (ne víc) vody, jen aby se výpečky odpařily a nezačalo se maso dusit.
Krok 4: Dále přidáme do pánve papriku, rychle promícháme, zasypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme úplně odpařit a nakonec přidáme rajčata, okurky a dle chuti chilli. Ještě promícháme, ztlumíme žár a přikryté poklicí podusíme do změknutí masa. Podle použitého masa to trvá několik minut. Já už dusit nemusela, maso bylo po opečení krásně měkké. Dle chuti přisolíme.
Podáváme s bramboráčky, hranolky, pečenými bramborami, rýží nebo jen s chlebem.
Podáváme s bramboráčky, hranolky, pečenými bramborami, rýží nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 16. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katův šleh podle Florentýny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGkV
Moje poznámka
Katův šleh podle Florentýny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGkV
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 39 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Tématické fráze:
katův šleh,
recept na katův šleh,
katuvsleh,
katův šleh recepty,
katův šleh recept,
florentýna recept na chleba,
florentýna recept na chleba,
katův šleh s chlebem recept,
kův šleh - recept,
katuv slech,
chleba podle florentýny,
bramboráčky florentýna
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
kapie červená,
okurky sterilované,
rajče sterilované,
cibule,
cukr krupice,
ocet,
sůl,
chilli
Komentáře (3)
https://www.kucharkaprodceru.cz/recepty/
Katův šleh: https://www.kucharkaprodceru.cz/katuv-sleh/