Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 479 kJ / 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,69 g |
| Tuky | 31,33 g |
| Vláknina | 14,88 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 3,60 g |
| Sůl | 8,84 g |
| Sacharidy | 28,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme dobleda nahrájanú cibuľu, pridáme huby a kratúčko orestujeme.
Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme. Krok 2: Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš. Krok 3: Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť. Krok 4: Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.
Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme. Krok 2: Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš. Krok 3: Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť. Krok 4: Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.
Zveřejněno 27. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustnica se ztracenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4XN0
Moje poznámka
Kapustnica se ztracenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4XN0
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 2 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 2 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 13 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 56 minutami
Celozrnné housky
Manik před 1 hodinou
Margot koláč s jablky
jestedka před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 3 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 3 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 3 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 14 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 15 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 15 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
zelí kysané,
vejce,
houby sušené,
klobása,
cibule,
bobkový list,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř,
olej,
sůl
Komentáře (3)
Na Vianoce sa robí kapustnica len s trochou kapusty, inak je to čistá juška. Niekedy sa do nej dávali len huby a zahusťovala sa zápražkou robenou na masle, bez údeného, bez klobásy, lebo do 24 hod bol pôst. Len strúhané cesto sa do nej dávalo, neskôr tarhoňa.
Není to překlep? Myslím to množství
Běžně zelí pořádně vymačkám, překrájím, uvařím polévku a podle chuti přikyselím vymačkaným nálevem - jedná se o pár PL.