Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášovka s kysaným zelím

Gulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. Kromě mletého masa, brambor, nezbytného česneku a výrazného koření ji můžeme doplnit také kysaným zelím. Polévka je pak opravdu plnohodnotným pokrmem.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 299 kJ /
1 028 kcal
Bílkoviny75,87 g
Tuky40,52 g
Vláknina20,48 g
Cholesterol 176 mg
Sodík 2,18 g
Sůl5,25 g
Sacharidy82,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s kmínem dozlatova. Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Krok 2: Zasypeme paprikami, moukou a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Krok 3: Vhodíme brambory nakrájené na kostky, sůl a prolisovaný česnek. Krok 4: Po asi 5 minutách přidáme drobně pokrájené zelí a dovaříme s občasným promícháním doměkka. Nakonec polévku dochutíme a můžeme podávat.

TIP: Desatero na téma gulášová polévka

Zveřejněno 27. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášovka s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GqN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášovka s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0GqN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

savlinka: Děkuji za vyzkoušení i pěknou fotku..:-K:-K

Tak právě jsem jí dovařila;-) Je dobrá :yes: Dovolila jsem si vložit foto;-)

Nadja: No základ je gulášový a brambory když se začnou vařit dříve, pak už to nevadí, změkne obojí. Mám to vyzkoušené u více polévek. Nesmí se přidávat až po zelí. ;-)

;-) Spíše bych to nazvala zelňačkou s masem ......
:-?- Když přidáváš kysané zelí už po 5 minutách, uvaří se brambory do měkka? Říká se, že po přidání něčeho kyselého brambory už nezměknou - já to tak dodržuji a jinak jsem to nikdy nezkoušela, proto se ptám.

Tématické fráze:
polevky

Suroviny:
maso vepřové mleté, zelí kysané, cibule, brambory, česnek, mouka hladká, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar masový, kmín celý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu