Suroviny pro 1
4 velké až 8 menších
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 304 kJ / 2 224 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,60 g |
| Tuky | 42,63 g |
| Vláknina | 20,74 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 387,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby nejdříve dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, pak obě dvě mouky smíchané se solí a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál, propracujeme a rozdělíme na libovolný počet kousků. Podle toho, jak velké bagety chceme mít, já dělala 6 ks. Kousky těsta zpracujeme do malých bochánků a vyválíme bagetky.
Krok 3: Rozložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení, překryjeme nejlépe mikrotenem a necháme vykynout. Vykynuté bagetky shora opatrně šikmo nařízneme, nejlépe žiletkou.
Krok 4: Orosíme vlažnou vodou z rozprašovače a vložíme do předehřáté trouby. Horkovzduch 190 °C, klasické pečení 210 °C. Pečeme zhruba 20-25 minut, záleží, jakou velikost baget jsme zvolili a taky na naší troubě.
Krok 5: Upečené bagety přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 8. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vesnické bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyQQ
Moje poznámka
Vesnické bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyQQ
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 8 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 8 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 9 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské palačinky
káťa před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 7 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 7 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 7 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 7 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 7 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 7 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 8 hodinami
Brokolicová polévka
KetyHu před 8 hodinami
Tématické fráze:
bageta recept,
bagetka recept,
recepty na bagety
Suroviny:
mouka hladká,
mouka grahamová,
brambory,
sůl,
voda,
olej,
droždí čerstvé
Komentáře (8)
MiskaM: Děkuji. Jsou vláčné i druhý den, začala jsem do pečiva více používat vařené brambory.