Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 071 kJ / 256 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,28 g |
| Tuky | 10,74 g |
| Vláknina | 7,07 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 11,67 g |
| Sůl | 28,11 g |
| Sacharidy | 30,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené kuře zevnitř i zvenku osolíme a zvenku též posypeme kořením na kuře. Dovnitř dáme část očištěného jablka zbaveného jadérek, nakrájeného na osminky a půlku oloupaného pomeranče, též nakrájeného na osminky. Stehna svážeme, pod každé křídlo dáme plátek másla.
Krok 2: Mrkev očistíme a nakrájíme každou na čtyři kousky, šalotku nakrájíme na tenká kolečka.
Krok 3: Do pekáčku rozložíme na dno zbylých 8 plátků másla, kolečka šalotky, rozdrobíme bujón, na vše položíme kuře páteří dolů, přidáme mrkve, zbylou půlku jablka a pomeranče, tymián a podlijeme dvěma hrnky vody.
Krok 4: Přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C za občasného podlévání výpekem, asi na 60-70 minut. V případě přílišného vypařování vody, můžeme přilít trochu vody. Zkontrolujeme, zda je kuře hotové a můžeme naporcovat a servírovat, případně necháme déle péct.
Zveřejněno 11. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné kuře k salátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JoZ
Moje poznámka
Jemné kuře k salátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JoZ
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 21 minutami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 33 minutami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 1 hodinou
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
Třená buchta
Martina Veveruska před 2 hodinami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
Suroviny:
kuře,
tymián čerstvý,
koření na kuře,
cibule šalotka,
bujon kuřecí,
mrkev,
jablko,
pomeranče,
máslo
Komentáře (3)
Ostatní je zbytečné dle mne...
No, půllitr kohoutkové na pečení bezpohlavního kohoutka je tu patrně kvůliva naprosto zbytné kostečce bujónu, že
"10 silnějších plátků másla"
mi připomnělo mou rodičku, která v dobách na dvoře vyhoněných (spíše kohoutem než proteiny), nohatých kuřat máslem nešetřila
Zvyk přešel ve zlozvyk, když se v obchodech objevili krásní, kulaťoučcí kuřecí naducánci z kolchozu, kteří byli při pečení samomazní...
(rodnou sestru Hery nezatracuji a občas STUDENÝM máslem výpek (šťávu) zahušťuji