Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 071 kJ / 256 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,28 g |
| Tuky | 10,74 g |
| Vláknina | 7,07 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 11,67 g |
| Sůl | 28,11 g |
| Sacharidy | 30,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené kuře zevnitř i zvenku osolíme a zvenku též posypeme kořením na kuře. Dovnitř dáme část očištěného jablka zbaveného jadérek, nakrájeného na osminky a půlku oloupaného pomeranče, též nakrájeného na osminky. Stehna svážeme, pod každé křídlo dáme plátek másla.
Krok 2: Mrkev očistíme a nakrájíme každou na čtyři kousky, šalotku nakrájíme na tenká kolečka.
Krok 3: Do pekáčku rozložíme na dno zbylých 8 plátků másla, kolečka šalotky, rozdrobíme bujón, na vše položíme kuře páteří dolů, přidáme mrkve, zbylou půlku jablka a pomeranče, tymián a podlijeme dvěma hrnky vody.
Krok 4: Přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C za občasného podlévání výpekem, asi na 60-70 minut. V případě přílišného vypařování vody, můžeme přilít trochu vody. Zkontrolujeme, zda je kuře hotové a můžeme naporcovat a servírovat, případně necháme déle péct.
Zveřejněno 11. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné kuře k salátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JoZ
Moje poznámka
Jemné kuře k salátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JoZ
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 5 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 6 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 6 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kajkajak před 1 hodinou
Ledvinky dušené
josef.ridic před 2 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 3 hodinami
Těsto na pizzu
[email protected] před 4 hodinami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 4 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 4 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 5 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 5 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
kuře,
tymián čerstvý,
koření na kuře,
cibule šalotka,
bujon kuřecí,
mrkev,
jablko,
pomeranče,
máslo
Komentáře (3)
Ostatní je zbytečné dle mne...
No, půllitr kohoutkové na pečení bezpohlavního kohoutka je tu patrně kvůliva naprosto zbytné kostečce bujónu, že
"10 silnějších plátků másla"
mi připomnělo mou rodičku, která v dobách na dvoře vyhoněných (spíše kohoutem než proteiny), nohatých kuřat máslem nešetřila
Zvyk přešel ve zlozvyk, když se v obchodech objevili krásní, kulaťoučcí kuřecí naducánci z kolchozu, kteří byli při pečení samomazní...
(rodnou sestru Hery nezatracuji a občas STUDENÝM máslem výpek (šťávu) zahušťuji