Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník v kuchyni a zároveň šetřič času. Přesvědčit se o tom můžete i v případě pečení těchto skvostných povidlových buchet. Příprava je snadná a pečení krátké, během chvilky tak mohou být na stole.
Suroviny pro 7 kusů
7kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 993 kJ / 1 193 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,20 g |
| Tuky | 28,33 g |
| Vláknina | 8,34 g |
| Cholesterol | 276 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,23 g |
| Sacharidy | 193,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnku nalijeme mléko, které mírně ohřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí, přikryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do misky nasypeme mouku, přidáme žloutek, máslo, cukr a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynout.
Krok 3: Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky, které na pomoučněné desce zploštíme, naplníme povidly a zabalíme.
Krok 4: Síto horkovzdušné fritézy vysteleme pečicím papírem.
Krok 5: Na síto vkládáme naplněné buchty a každou z nich pomažeme ze všech stran máslem.
Krok 6: Ve fritéze pečeme 25-27 minut na 160 °C.
Krok 7: Upečené buchty posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 16. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3z9
Moje poznámka
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3z9
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 8 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 9 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 9 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 2 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 4 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 5 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 6 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 8 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 8 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 9 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 9 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
máslo,
droždí,
kvásek,
mléko,
sůl,
máslo,
povidla švestková,
cukr moučkový
Komentáře (26)