Borůvkové galette z celozrnné mouky
Nenáročným, ale velmi chutným a zajímavým moučníkem je francouzská galette. Křehké tukové těsto je naplněno borůvkovou směsí s vůní vanilky. Z čerstvých borůvek bude náplň dokonale sladko-kyselá a šťavnatá.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 986 kJ / 1 909 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,74 g |
| Tuky | 82,91 g |
| Vláknina | 47,85 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 250 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 233,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme na 10 minut do lednice vychladit.
Krok 2: Borůvky smícháme v misce s pudinkovým práškem a sirupem.
Krok 3: Těsto rozdělíme na tři díly a každý vyválíme na 5 mm silnou placku. Doprostřed dáme náplň a okraje přehneme do středu.
Krok 4: Pečeme na 180 °C 25 minut.
Zveřejněno 2. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkové galette z celozrnné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QZ3
Moje poznámka
Borůvkové galette z celozrnné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QZ3
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
tuk hera,
vejce,
voda,
borůvky,
pudink vanilkový,
sirup
Komentáře (4)