Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 441 kJ / 1 539 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,35 g |
| Tuky | 33,38 g |
| Vláknina | 24,25 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 176 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 248,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu, přecedíme a promícháme s trochou oleje, aby se neslepily. Necháme vychladnout.
Krok 2: Mezitím očistíme na plátky nakrájené žampiony, posolíme a dusíme, až se odpaří tekutina. Neměly by moc plavat ve šťávě. Necháme vychladnout.
Krok 3: Vychladlé těstoviny a žampiony smícháme, přidáme hrášek, kukuřici, papriku nakrájenou na proužky, nasekané bylinky, sůl a chilli.
Krok 4: Nakonec vmícháme v hrnku rozmíchanou zakysanou smetanu, majonézu a hořčici. Dobře smícháme všechny suroviny a dáme na chvíli vychladit do lednice.
Krok 5: Na talíři ještě ozdobíme bylinkami a proužky papriky.
Zveřejněno 14. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý těstovinový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKpr
Moje poznámka
Rychlý těstovinový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKpr
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 11 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 11 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 12 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 7 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 8 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 9 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 10 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 11 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 12 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 13 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
žampióny,
hrášek,
kukuřice sterilovaná,
paprika čerstvá červená,
smetana zakysaná,
majonéza,
hořčice plnotučná,
olej,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
čerstvé bylinky
Komentáře (12)
Gustavo Woltmann
Ten poměr není žádné dogma, ale jedla jsme různě na návštěvách dost tam oblíbených těstovinových salátů a nechutnaly....a bylo to o tom....pokud se poměr dodrží a dobře se dochutí tak se nelze splést a bude to moc dobré....
Jak já sterilované žampiony moc nemusím, tak tady bych jim dala skoro přednost...
Jen bych pro začínající kuchařinky zdůraznila dostatečně osolit vodu na vaření těstovin a nepřevařit je.
( Jen dotaz, zaujalo mne těch 300 g těstovin, pytlíky jsou obvykle 500 g takže jednodušší je prostě půlka, což je ve finále hotového salátu něco přes kilo, takže bohaté 4 porce....)