Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrely pečené po řecku

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 015 kJ /
960 kcal
Bílkoviny3,53 g
Tuky81,09 g
Vláknina8,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 574 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy43,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem a necháme chvilku odležet, než dostatečně
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.

Zveřejněno 29. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrely pečené po řecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Qml

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrely pečené po řecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Qml

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

MamlajdaD: Měli jsme kočku, která milovala perník. Perníku dala přednost i před voňavým masem.

Eja57: Děkuji za komentář! ;-):-8 Opravdu jsem se s takovou kočičkou nikdy nesetkala, je to zajímavé, co všechno někdy zvířatům chutná! :-8:-O A že jsem pár kočiček také měla. A jedna byla opravdu vyjímečná, o té by se dala napsat přinejmenším povídka, ale jestli by jedla olivy, to jsem nezkoušela. :-D U pejsků je hodně takových kteří běžně chroupou zeleninu, dokonce i česnek, můj poslední pejsek, tedy psí slečna, ta milovala i mandarinky, a na záhoně kradla jahody (a myslela, že jí nevidíme) atd, o tom by se toho dalo napsat hodně a každý by mohl něco přidat ze své zkušenosti. <3:-D Možná by to chtělo založit nové vlákno v diskuzi a psát si tam zážitky se zvířátky. :-8:-D:-K:-K

MamlajdaD: moje úplně obyčejná kočka evropská olivy taky milovala ( ale pouze zelené), ale nikdy by nevzala do úst nic, co jen vzdáleně vonělo rybou...

MamlajdaD: Ano je to zvláštní rasa-všežrálek:-DMisku s olivama nebo jendohubky nesmíme nechat bez dozoru,jinak máme smůlu:-D

Anna Kocikova: Děkuj
i za roztomilý komentář! :-D:yes: Ale o tom, že by kocouři měli rádi olivy, to slyším poprvé! ;-):-8:-D No to bude nějaká zvláštní rasa, ne? :-D:-D Opravdu mně to rozesmálo! :yes::-D:-D:-K:-K

Na olivách ujíždí i náš kocour:-DRecept se mi líbí a určitě vyzkouším:-8Díky za něj:-K

MamlajdaD:Dekuji za pozdrav a zaroven ho predavam do Cech. Hezky den preji.

Jaromíra18: Moc děkuji za tvůj komentář! :yes::-K Dělala jsem studenou verzi a bylo to moc dobré, přesto, že jsem tam zapoměla přidat to víno. Já mám sice víno v receptech ráda (pivo moc ne), ale chybička se vloudila. I tak to bylo opravdu dobré. A pokud máte rádi i olivy, tak můžu jen doporučit! ;-):-D:-K

hazel: Máš naprostou pravdu, že je to počeštěný výraz, převzatý z angličtiny, je to přesně jak píšeš. ;-):-8:-K Ale tady v Česku už zdomácněl. ;-):-D Dovolím si ti poslat do Kanady srdečný pozdrav, jsi velice sympatická dáma, i tvoje recepty jsou moc pěkné! <3:yes::-K:-K:-K

:yes:Moc pěkné a dobré, určitě udělám.:-K:-K:-K

MamlajdaD: Dekuji, asi je to poanklictena cestina ze, protoze" I like It" - "libi se me to ". Jinak ten recepis vypada uzasne. Vsichni jste zde velice dobri ,a temer vsechny recepisy se me moc libi. Hezky vecer preji.

bofinka: No recept z mé hlavy není, ale je to zatraceně dobré! ;-):-8 Ale kde nebo odkud jsem kdysi recept získala, to už nevím, nepoznačila jdem si to. ;-) Pokud máš kečup domácí, nebo kvalitní koupený, tak to nemá chybu. A jestli to přesně tak dělají i Řekové, to nevím, je možné, že je recept "počeštěný" pro naše chuťové zvyklosti. Miluji ryby, miluji olivy a moc jsem si pochutnala! :-8 Zkus a uvidíš. :-K:-K

mika59: Dík za výpomoc! :-K:-8:-K

Ryby s kecupem a cukrem po recku :-? . . . .dost nepravdepodobne :-O

hazel: Lajk je ten palec :yes: nahoře vedle receptu, na který když klikneš, tak dáváš receptu svůj hlas, že se ti recept líbí. Právě tomu se říká dát lajk, lajkovat. Lajkování je tedy dávání kladného hodnocení pomocí toho zvednutého palce nahoře vpravo vedle receptu. Snad jsem ti to dobře vysvětlila. ;-):-8:-K:-K:-K

Načíst další komentáře (4)

Suroviny:
makrela, citron, cibule, kečup sladký, sůl, víno červené, cukr, olivy zelené, olivy černé, olej

Přidat fotografie receptu