Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 483 kJ / 3 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,01 g |
Tuky | 169,82 g |
Vláknina | 26,85 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 376,12 g |
Postup přípravy
Tento typ těsta se dá připravit i robotem, který má ve výbavě sekací nůž. Dáváme vše najednou a až vznikne jemnější drobenka, přendáme do mísy, kde už lehce spojíme dohromady v těsto. Krok 2: Z pečicího papíru vystřihneme kolo s trochu větším průměru, než máme připravenou koláčovou formu. Formu, dno i boky tímto papírem vyložíme. Lépe to půjde, když ho nejprve zmuchláme do koule a pak rozložíme. Krok 3: Do rendlíku se silným dnem vsypeme cukr a na středním příkonu tepla připravíme světle hnědý karamel. Odstavíme, vmícháme máslo a po spojení vylijeme na celé dno koláčové formy. Krok 4: Jablka oloupeme, vypichovačem odstraníme střed a nakrájíme na 1,5 cm plátky. Plátky vyskládáme ve dvou vrstvách na karamel. Krok 5: Těsto vyválíme na kulatý plát o stejném průměru jako je forma a položíme na jablka. Povrch propícháme špejlí. Krok 6: Připravený koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 40 minut. Tento čas je pouze orientační. Krok 7: Koláč po upečení necháme důkladně zchladnout, obrátíme ho na větší talíř a shora opatrně odstraníme papír na pečení.
Zveřejněno 4. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zM27
Moje poznámka
Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zM27
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 10 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 18 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 19 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 11 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 13 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 14 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 15 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 15 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 16 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 16 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 16 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 16 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
sůl,
máslo,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
jablko
Komentáře (9)