Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 483 kJ / 3 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,01 g |
| Tuky | 169,82 g |
| Vláknina | 26,85 g |
| Cholesterol | 744 mg |
| Sodík | 133 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 376,12 g |
Postup přípravy
Tento typ těsta se dá připravit i robotem, který má ve výbavě sekací nůž. Dáváme vše najednou a až vznikne jemnější drobenka, přendáme do mísy, kde už lehce spojíme dohromady v těsto. Krok 2: Z pečicího papíru vystřihneme kolo s trochu větším průměru, než máme připravenou koláčovou formu. Formu, dno i boky tímto papírem vyložíme. Lépe to půjde, když ho nejprve zmuchláme do koule a pak rozložíme. Krok 3: Do rendlíku se silným dnem vsypeme cukr a na středním příkonu tepla připravíme světle hnědý karamel. Odstavíme, vmícháme máslo a po spojení vylijeme na celé dno koláčové formy. Krok 4: Jablka oloupeme, vypichovačem odstraníme střed a nakrájíme na 1,5 cm plátky. Plátky vyskládáme ve dvou vrstvách na karamel. Krok 5: Těsto vyválíme na kulatý plát o stejném průměru jako je forma a položíme na jablka. Povrch propícháme špejlí. Krok 6: Připravený koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 40 minut. Tento čas je pouze orientační. Krok 7: Koláč po upečení necháme důkladně zchladnout, obrátíme ho na větší talíř a shora opatrně odstraníme papír na pečení.
Zveřejněno 4. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zM27
Moje poznámka
Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zM27
Nejnovější recepty
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 17 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 19 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno 13. 12. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné lívance
oldlhot před 3 minutami
Šťavnatá vepřová pečeně
bobnak před 5 minutami
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 1 hodinou
Vosí hnízda
Luentynka před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 3 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 11 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 12 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
sůl,
máslo,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
jablko
Komentáře (9)