Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 726 kJ / 3 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,73 g |
Tuky | 22,58 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 239 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 707,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vdolky:
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Vařené studené brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Bez kynutí z něj vypracujeme malé bochánky (ve tvaru buchet), které klademe na plech s pečícím papírem blízko k sobě. Vdolečky by měly zaplnit 1 velký plech.
Po dohotovení pokryjeme utěrkou a necháme zhruba 15 minut kynout. Poté potřeme rozpuštěným tukem a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Po upečení potřeme ještě jednou tukem. Krok 2: Povidla:
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme kolečka omytého citrónu i s kůrou a rozdusíme na kaši. Pokud máme nádobu s nepřilnavým dnem, jde to i bez přidání vody. Pak citrón vyjmeme a povidla osladíme medem. Po vychladnutí můžeme přidat rum nebo rozinky namočené v rumu. Tvaroh rozšleháme s jogurtem a ochutíme vanilkovým cukrem. Krok 3: Vdolečky na talíři natrhneme, bohatě pomažeme povidly a ozdobíme tvarohem. Nebo vše naservírujeme na talíře a misky a necháme strávníky, ať se obslouží sami.
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Vařené studené brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Bez kynutí z něj vypracujeme malé bochánky (ve tvaru buchet), které klademe na plech s pečícím papírem blízko k sobě. Vdolečky by měly zaplnit 1 velký plech.
Po dohotovení pokryjeme utěrkou a necháme zhruba 15 minut kynout. Poté potřeme rozpuštěným tukem a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Po upečení potřeme ještě jednou tukem. Krok 2: Povidla:
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme kolečka omytého citrónu i s kůrou a rozdusíme na kaši. Pokud máme nádobu s nepřilnavým dnem, jde to i bez přidání vody. Pak citrón vyjmeme a povidla osladíme medem. Po vychladnutí můžeme přidat rum nebo rozinky namočené v rumu. Tvaroh rozšleháme s jogurtem a ochutíme vanilkovým cukrem. Krok 3: Vdolečky na talíři natrhneme, bohatě pomažeme povidly a ozdobíme tvarohem. Nebo vše naservírujeme na talíře a misky a necháme strávníky, ať se obslouží sami.
Zveřejněno 6. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3gX
Moje poznámka
Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3gX
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 15 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 19 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 8 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 9 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 11 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 12 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
brambory,
mléko,
vejce,
droždí,
cukr krupice,
sůl,
máslo,
jablko,
citron,
med,
rum,
tvaroh,
jogurt bílý,
cukr vanilkový
Komentáře (6)
magdalenka: vařený brambor dávám často, déle udrží pečivu vláčnost a vlhkost.