Dětská jablečná přesnídávka II.

cathleen Kuchařka: cathleen

Pro začátečníky 44 názorů

Suroviny

5 kg jablek
2,5 l vody
3 vanilkové pudinky
350 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka rozkrojíme, přepůlíme a jen jim vydloubneme jaderník - neloupeme.

  2. Zalijeme dvěma litry vody a rozvaříme.

  3. Ponorným mixérem dobře rozmixujeme, osladíme a znovu přivedeme k varu.

  4. Přidáme pudinky rozmíchané v půllitru vody a převaříme.

  5. Plníme do sklenic, zavíčkujeme a 25 min zavaříme.

Poznámka

Slupky v přesnídávce nejsou poznat a my si tím ušetříme čas i práci, potřebné na oloupání.

Množství cukru můžeme vyladit podle své chuti.

Pokud ji nedělám pro malé děti, přidávám i mletou skořici a třeba i krájené oříšky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 85 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dětská jablečná přesnídávka II.

  • pes.filipes pes.filipes

    mně tedy vyšlo z takového toho největšího hrnce ze sady nádobí (průměr 24cm, výška cca 15), plného už rozkrájených jablek, cca JEDENÁCT středních sklenic typ "nakládaná zelenina, nebo taky větší Majolka®", mají psaný obsah od 340 do 450 g, abyste se mohla podle něčeho orientovat.
    A na toto množství jsem dala jen dva pudingy, protože to bylo určitě méně, než z 5ti kg jablek, tak aby to nebylo moc sulcovaté.
    Snad jsem trochu pomohla :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    mirca75: Miri, v tom ti opravdu neporadím:-( naposledy jsem přesnídávku dělala asi před dvěma lety a nepamatuju, kolik toho bylo...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-), díky dnešním komentíkům, jsem si všimla Tvého rcp a chci se zeptat, kolik Ti z toho asi tak vyjde skleniček? Myslím tím ty malé zavařovací, co máš na první fotce. Recept se mi moc líbí a jablek je letos taky habakuk, takže bych ráda vyzkoušela...;-).

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    pes.filipes: krása!:-):yes:

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    Zdravím po dvou letech - vloni se bohužel neurodilo :-)) Takže letos si jablíčkové nadělení užívám, a k tomuto ověřenému receptíku si dovoluji přidat foto ;-)

    Odpovědět

  • tomtyna tomtyna

    Tak jsem jí dělala a je moc dobrá a přídala jsem doní ještě 500 g jahod je vynikající :yes::-*:-D

    Odpovědět

  • LeninkaP LeninkaP

    :yes: Cathleen moc děkuji za výborný receptík. Nechtěla jsem se do přesnídávek pouštět, ale nakonec jsem se přesvědčila a jsem ráda. Receptík je výborný. :yes: :yes: ten si bodík zaslouží :yes:;-)

    Odpovědět

  • LLilaa LLilaa

    Ahoj Cathleen, tak včera jsem dělala 2/3 dávku půl jablka, půl banány, dceři moooc chutná, děkuji za všechny odpovědi a tipy:-K
    Moniko,na vhodnost pudinku jsem se dotazovala pro mou 16měsíční dceru a byl schválen:-):yes:
    Samozřejmě dávám bodík:yes:;-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Maslíte, že ethylvanilin, který je ve vanil.pudinku je vhodný pro miminka, mě se to moc nezdá :-?

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    Znovu chválím - dělala jsem další dvě dávky, letos se urodilo:-) A protože přesnídávky dělám pro to úplně nejmenší a děti od kamarádek, tentokrát jsem cedila přes jemné sítko, aby se šlupičky nezachytávaly v krku. A je to fakticky výborné, ňami:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Vařila jsem z 5kg čisté váhy, ale jestli jsi spokojená, žádný problém.
    Dobře zavíčkuj, vody stačí do poloviny sklínek. Sklenice většinou neotáčím, právě proto, aby mi nějaká, špatně chycená, nevytekla. Než je pak uklidíš, vyzkoušej, jestli se víčka chytly - nesmí se protáčet, když koukneš z boku, musí být "vcuclá" dovnitř a taky poklepem nehtu to uslyšíš. Čím vyšší tón, tím lépe. Špatně chycená sklínka zní dutě.
    Myslím, že jakékoliv koření mohou až děti od 3-4 let, dítě už mám dospělé a přesně si to nepamatuji.

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    doporučuji...povedlo se. Totiž snad, chuťově excelentní, a už to budu mít připravené na příští rok pro mimčo.
    Jen jsem měla "dilemata" - v životě jsem nezavařovala. Těch pět kilo mají mít jablka před vykrájením? Ale konečná hustota se mi zdála ok, tak asi ano. Zavařuje se jak - sklenice ponořené po víčko? Co když nemám tak hluboký kastrol? Když pak sklenku otočím vzhůru nohama, neměla by se vylít nebo ano? A poslední - proč by se do toho malému dítěti nemohla přidat např. trocha skořice?
    Jinak je mi všechno jasné :-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-pVykrajovátko na jadřince, krom nože můj jediný pomocník při čištění jablek.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Cathleen, čo to je za druhú fotku, moja ?:-O

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: recept na jablečnou přesnídávku domácí přesnídávka domácí přesnídávka pro kojence domácí dětská přesnidávka recept na detskou jablecnou presnidavku domácí dětská výživa domácí přesnídávky pro kojence recept na domácí jablečnou přesnídávku domácí dětské přesnídávky domácí přesnidávky dětská výživa recept presnidavky recepty dětská přesnídávka přesnídávka pro kojence přesnídávka dětské domácí přesnídávky dětská přesnídávka recept jablecna vyziva domácí přesnídávka bez pudinku presnidavka recept

Zapomněl/a jsem heslo