Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 30 minut 1 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

2 hrsti červené čočky
1 žlutá silnostěnná paprika
1 malá cuketka
chilli paprička sušená nebo čerstvá dle chuti
2 stroužky česneku
hrst nakrájeného pórku - bílá část
2 PL kvalitních konzervovaných rajčat
1 KL římského kmínu
1/2 KL mleté skořice
sůl, pepř
olivový olej
1 hrst rýže tří barev ( Lagris - parboiled, indiánská, červená)
trocha citronové kůry
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Propláchneme rýži a dáme ji vařit - vody cca 2,5 násobku objemu - cca 20 minutek, citronovou kůru přidáme na poslední chvíli. Osolíme.

  2. Čočku vaříme cca 12 minut doměkka, osolíme až na závěr.

  3. Na pánvi s olivovým olejem proženeme najemno nakrájený česnek a hrstičku nakrájeného pórku, přidáme římský kmín, skořici, chilli papričku, přidáme na kostky nakrájenou cuketku a na kousky nakrájenou papriku, promícháme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, dusíme jen chvíli do lehce křupavé konsistence.

  4. Smícháme s hotovou červenou čočkou a podáváme s rýží.
    K podávání můžeme dle chuti přidat jogurt nebo měsíček citronu.

Poznámka

Můj recept je z Labužníka včetně fotografie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Červená čočka pro moji vegetariánskou dceru

K receptu nejsou žádné komentáře.