Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 652 kJ / 1 829 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,26 g |
Tuky | 106,99 g |
Vláknina | 23,66 g |
Cholesterol | 486 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 58,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran.
Krok 2: Tučnější mleté maso dáme do mísy, přidáme zelí, protlak, papriku, nasekaný česnek, pepř a sůl. Vše promícháme a rozprostřeme na plát masa. Ten pak pevně zavineme a zpevníme provázkem.
Krok 3: V hrnci osmažíme lehce dozlatova na sádle či pokrájeném špeku drobně pokrájenou cibuli. K ní vložíme osmažit ze všech stran připravenou roládu. Tu po osmažení vyndáme stranou a do výpeku dáme krátce osmažit a rozvonět nasekaný česnek, papriku a protlak s cukrem.
Krok 4: Přilijeme cca půllitru vývaru, vložíme zpět roládu a pod poklicí dusíme zhruba 45 minut doměkka za občasného otočení a podlití dle potřeby. Pak roládu vyndáme na talíř a do omáčky přidáme krátce povařit zelí. Nakonec vlijeme smetanu a dle potřeby zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme, případně dochutíme solí, pepřem, je-li třeba.
Krok 5: Z rolády sejmeme provázek a pokrájíme ji na plátky, které rozdělíme na talíře a přilijeme omáčku. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrl0
Moje poznámka
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrl0
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 22 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 2 minutami
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka
Slavista62 před 2 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 2 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 3 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 5 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
sůl,
pepř mletý,
maso mleté,
zelí,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
česnek,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
česnek,
cukr krupice,
vývar,
smetana ke šlehání,
zelí kysané,
jíška,
sůl,
pepř
Komentáře (1)