Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 652 kJ / 1 829 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,26 g |
| Tuky | 106,99 g |
| Vláknina | 23,66 g |
| Cholesterol | 486 mg |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 4,88 g |
| Sacharidy | 58,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran.
Krok 2: Tučnější mleté maso dáme do mísy, přidáme zelí, protlak, papriku, nasekaný česnek, pepř a sůl. Vše promícháme a rozprostřeme na plát masa. Ten pak pevně zavineme a zpevníme provázkem.
Krok 3: V hrnci osmažíme lehce dozlatova na sádle či pokrájeném špeku drobně pokrájenou cibuli. K ní vložíme osmažit ze všech stran připravenou roládu. Tu po osmažení vyndáme stranou a do výpeku dáme krátce osmažit a rozvonět nasekaný česnek, papriku a protlak s cukrem.
Krok 4: Přilijeme cca půllitru vývaru, vložíme zpět roládu a pod poklicí dusíme zhruba 45 minut doměkka za občasného otočení a podlití dle potřeby. Pak roládu vyndáme na talíř a do omáčky přidáme krátce povařit zelí. Nakonec vlijeme smetanu a dle potřeby zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme, případně dochutíme solí, pepřem, je-li třeba.
Krok 5: Z rolády sejmeme provázek a pokrájíme ji na plátky, které rozdělíme na talíře a přilijeme omáčku. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrl0
Moje poznámka
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrl0
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kinder řezy
Ashelin před 40 minutami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 3 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 4 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 6 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 6 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 7 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 7 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 8 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 8 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
sůl,
pepř mletý,
maso mleté,
zelí,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
česnek,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
česnek,
cukr krupice,
vývar,
smetana ke šlehání,
zelí kysané,
jíška,
sůl,
pepř
Komentáře (1)