Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 652 kJ / 1 829 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,26 g |
Tuky | 106,99 g |
Vláknina | 23,66 g |
Cholesterol | 486 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 58,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran.
Krok 2: Tučnější mleté maso dáme do mísy, přidáme zelí, protlak, papriku, nasekaný česnek, pepř a sůl. Vše promícháme a rozprostřeme na plát masa. Ten pak pevně zavineme a zpevníme provázkem.
Krok 3: V hrnci osmažíme lehce dozlatova na sádle či pokrájeném špeku drobně pokrájenou cibuli. K ní vložíme osmažit ze všech stran připravenou roládu. Tu po osmažení vyndáme stranou a do výpeku dáme krátce osmažit a rozvonět nasekaný česnek, papriku a protlak s cukrem.
Krok 4: Přilijeme cca půllitru vývaru, vložíme zpět roládu a pod poklicí dusíme zhruba 45 minut doměkka za občasného otočení a podlití dle potřeby. Pak roládu vyndáme na talíř a do omáčky přidáme krátce povařit zelí. Nakonec vlijeme smetanu a dle potřeby zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme, případně dochutíme solí, pepřem, je-li třeba.
Krok 5: Z rolády sejmeme provázek a pokrájíme ji na plátky, které rozdělíme na talíře a přilijeme omáčku. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrl0
Moje poznámka
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrl0
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 24 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 1 hodinou
Domácí libečková sůl
Přidáno před 4 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 8 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 9 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 11 minutami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 25 minutami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 1 hodinou
Rajská omáčka
Maroun416 před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 2 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 4 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 6 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 8 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 8 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
sůl,
pepř mletý,
maso mleté,
zelí,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
česnek,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
česnek,
cukr krupice,
vývar,
smetana ke šlehání,
zelí kysané,
jíška,
sůl,
pepř
Komentáře (1)