Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Vcelku marinované a upečené krůtí prso nakrájené na plátky podáváme s bramborovou přílohou nebo jen zeleninovým salátem. Díky kořeněné marinádě s bylinkami má jemné maso nejen výraznou chuť, ale také velice lákavě voní.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 822 kJ / 2 348 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 294,57 g |
| Tuky | 114,96 g |
| Vláknina | 7,57 g |
| Cholesterol | 625 mg |
| Sodík | 7,11 g |
| Sůl | 17,75 g |
| Sacharidy | 31,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience na marinádu smícháme. Kdo má rád pikantní, může přidat do marinády ostré ďábelské koření. Marinádou potřeme krůtí prso ze všech stran a necháme přes noc uležet v chladnu.
Krok 2: Marinované maso uložíme do pekáčku a zakryjeme ho poklicí nebo alobalem.
Krok 3: Pečeme přikryté na 180-200 °C přibližně hodinu a po upečení necháme, stále zakryté, odpočinout 10-15 minut.
Krok 4: Maso nakrájíme na plátky a podáváme dle chuti s bramborovou kaší, vařenými brambory, hranolky, zeleninou nebo salátem.
Zveřejněno 26. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RE2R
Moje poznámka
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RE2R
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 11 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 2 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 15 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 15 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
olej,
ocet balsamiko,
česnek,
sůl,
rozmarýn sušený,
tymián sušený,
koření gyros,
koření steak 7 pepřů
Komentáře (3)
Ale hned bych si plátek dala když vidím fotku