Suroviny
Porce: 6 kg
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 71 395 kJ / 17 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 103,63 g |
Tuky | 1 293,31 g |
Vláknina | 29,30 g |
Cholesterol | 11,46 g |
Sodík | 74,48 g |
Sůl | 184,50 g |
Sacharidy | 242,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso z vepřových hlav, nebo laloků, a syrová játra semeleme na jemné šajbě 2x, přidáme všechno koření (koření dáváme raději méně, než je v receptu, vždy můžeme přidat) a vývar, pořádně rukou promícháme.
Krok 2: Ponorným mixérem vše rozmixujeme na jemnou kaši.
Krok 3: Plníme do plastových střev (průměr 5 cm) a do sklenic.
Krok 4: Plastové střeva zavařujeme 1,5 hod na 85-90°C (ne více, aby neprasklo). Po zavaření do schladnutí otáčíme jak tlačenku.
Ve sklenicích po dobu 1 hod varem. Krok 5: Necháme 24 hod v chladu odležet a vychladnout, poté můžeme konzumovat.
Ve sklenicích po dobu 1 hod varem. Krok 5: Necháme 24 hod v chladu odležet a vychladnout, poté můžeme konzumovat.
Zveřejněno 30. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika / sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jOr
Moje poznámka
Játrová paštika / sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jOr
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 14 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 6 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 7 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 8 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 10 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 10 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 10 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 11 hodinami
Suroviny:
hlava vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
zázvor mletý,
skořice mletá,
cukr moučkový,
mouka hrubá
Komentáře (3)
Dajda:
No, vono záleží na ajustaci, že
Ale vzhledem k: "Plníme do plastových střev (průměr 5 cm) a do sklenic." to vypadá na paštiku či játrový salám