Suroviny
Porce: 21 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 592 kJ / 1 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,13 g |
Tuky | 51,87 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 640 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 267,50 g |
Postup přípravy
Nejprve upečeme korpus - vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků se solí vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Mouku promícháme s práškem do pečiva, prosejeme a metličkou pomalu vmícháme do ušlehané směsi. Přendáme na plech a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě uprostřed 5-7 minut, snížíme teplotu na 180 ° C a dopečeme 15-20 minut do zlatavé barvy. Necháme na mřížce vychladnout. Krok 2: Zatím připravíme vanilkový pudink podle návodu na obalu, ale místo mléka dáme džus, podle chuti i cukr a necháme částečně vychladnout. Ještě mírně vlahý pudink rovnoměrně navrstvíme na vychlazený dortový základ, lehce potřený pomerančovou marmeládou a necháme zcela vychladnout. Krok 3: Smetanu vyšleháme do tuha a natřeme nebo nastříkáme na vychladlý pudink. Necháme uležet nejlépe přes noc, nakrájíme a případně dozdobíme.
Zveřejněno 10. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančové řezy nebo kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JO7o
Moje poznámka
Pomerančové řezy nebo kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JO7o
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 2 hodinami
Krenex
dragomirac před 4 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 4 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 4 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 4 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 5 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 5 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
olej,
kůra pomerančová,
sůl,
pomeranče,
cukr,
pudinkový prášek,
smetana,
pomeranče,
čokoláda pomerančová
Komentáře (9)