Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 683 kJ / 1 597 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,49 g |
Tuky | 65,30 g |
Vláknina | 31,95 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 232 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 202,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou nastrouhaného čerstvého zázvoru a na drobounko nasekanými bylinkami.
Krok 2: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme z obou stran. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, přilijeme trochu vývaru a smetanu. Nakonec vmícháme máslo.
Krok 4: Zelí vyklopíme ze sklenice a nakrájíme. Třetinu ho dáme stranou a zbývající propláchneme vodou, aby nebylo tak kyselé.
Krok 5: Na horkém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme zelí, přisolíme, přidáme lžičku kmínu a zalijeme vodou.
Dusíme doměkka. Krok 6: Zatím oloupeme brambory, nakrájíme a zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme, brambory zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo a rozšťoucháme. Dušené i syrové zelí vmícháme do brambor.
Dusíme doměkka. Krok 6: Zatím oloupeme brambory, nakrájíme a zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme, brambory zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo a rozšťoucháme. Dušené i syrové zelí vmícháme do brambor.
Zveřejněno 10. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí prsa s lepenicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LQ54
Moje poznámka
Krůtí prsa s lepenicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LQ54
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 8 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 6 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 6 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 7 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 7 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 8 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 9 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 11 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 11 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 14 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
pepř,
cibule,
olej,
petrželka,
tymián,
zázvor,
vývar drůbeží,
smetana,
mouka hladká,
máslo,
brambory,
zelí kysané,
mléko,
cibule,
olej,
máslo,
kmín celý,
sůl
Komentáře (11)
A což takhle uvádět zdroj
No a bylo by po problémech, že
Ale je to brkase se zelím....a NE lepenice
Pro kontrolu jsem si projela asi 30 různých receptů na lepenici. To opravdu není brambory s mlékem, to tam nemá co dělat. Jestli kysané zelí podusíme nebo dáme syrové je otázka gusta...ale nikdy ne sterilovane...
Tohle prostě NENÍ lepenice, a ta klasická by se k tomuto jídlu ani nehodila.
Omlouvám se, já jsem na lepenici docela fanatik...ale na tu staroceskou...