Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 093 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,36 g |
Tuky | 50,43 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 149 mg |
Sodík | 217 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 26,98 g |
Postup přípravy
(druhou necháme na závěr) a polovinou demi glace (použila jsem rozpuštěné z mrazáku), pokud nemáme, lze použít dobrý, silný hovězí bujon. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a zvolna dusíme cca 45-55 minut, za občasného podlévání teplým vývarem. Krok 3: Měkké maso vyndáme stranou, sundáme provázek a uchováme v teple. Omáčku propasírujeme, přilijeme zbylé víno a přivedeme k varu, necháme odpařit alkohol a po malých kouscích přidáváme vychlazené máslo, které jemnou omáčku zahustí, dle chuti dosolíme. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem.
Zveřejněno 19. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí ossobuco s omáčkou Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nBz7
Moje poznámka
Telecí ossobuco s omáčkou Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nBz7
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 21 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 1 hodinou
Bábovka z pudinku
Routeu před 1 hodinou
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 1 hodinou
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 1 hodinou
Křehký jablečný závin
Lara.S před 1 hodinou
Chutné vafle
Lara.S před 1 hodinou
Jablkový perník
Lara.S před 1 hodinou
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 4 hodinami
Suroviny:
sůl,
pepř,
ghee,
cibule šalotka,
žampióny,
madeira,
demi glace,
vývar hovězí,
máslo
Komentáře (3)