Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 333 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,49 g |
Tuky | 99,13 g |
Vláknina | 12,14 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a šlehačem dobře rozšleháme. Krok 3: Nakonec ručně vmícháme jahody, směs rozdělíme do vhodných misek a dáme alespoň na 5 hodin ztuhnout do lednice. Pokud je dost času, necháme v lednici přes noc. Krok 4: Po vyklopení na dezertní talíř zdobíme kousky jahod, šlehačkou nebo jahodovým rozvarem.
Zveřejněno 29. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody se smetanovou lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlkJ
Moje poznámka
Jahody se smetanovou lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlkJ
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 minutami
Kuřecí karí
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 10 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 1 hodinou
Treska na másle
Houmicek před 2 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 4 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 5 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 8 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 20 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 20 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 20 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 21 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 22 hodinami
Suroviny:
jahody čerstvé,
lučina,
želatina prášková,
smetana,
med,
citron
Komentáře (8)
Ale musím se k něčemu přiznat.Dobře to vypadá možná i proto,že je fotka v ozdobném rámečku
Je pravda,že v létě je ta jahodová chuť opravdu jahodová