Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotoučky k pivu

Při posezení s přáteli nebo večer u filmu máme občas chuť na něco slaného, tak akorát do ruky. Tyto šneky připravíte snadno a rychle, i s pečením jsou za 30 minut na stole. A stačí vám k tomu jen pár surovin.

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 224 kJ /
771 kcal
Bílkoviny56,18 g
Tuky56,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,71 g
Sacharidy9,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu si předehřejeme na 200°C.
Plech si vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Těsto si rozdělíme na dva díly, každý si na pomoučeném vále rozválíme na placku, potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením, poklademe salámem a plátky sýra. Pevně zavineme do rolády a nakrájíme na kolečka. Krok 3: Kolečka narovnáme na plech řeznou stranou dolů, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Krok 4: Plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova asi 15 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na typu trouby. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout. Podáváme k pivu nebo k vínu.

TIP: Sladké i slané recepty z listového těsta

Zveřejněno 10. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kotoučky k pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm71

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kotoučky k pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm71

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Upozorňuji neregi rýpaly, že ještě jeden odporný komentář, nemažu, ale hlásím adminům. Děkuji za pochopení
(tím nemyslím Jirku, na kterého jsem reagovala, je o.k.)

Jirka Němec:já jsem pro demokracii - ať si každý dá, co chce a co mu chutná ;-);-)

Jirka Němec 7. 6. 2013 08:26
kotoučky doporučuji spíše k vínu než k pivu :(

Já rozválenou placku potřu pomazánkovým máslem smíchaným s gervais sýrem, posypu šunkou nakrájenou na kostičky, paprikou také na kostičky (tu předem trošku povařím, jinak je tam moc tvrdá), posypu strouhaným sýrem,zabalím, nakrájím, potřu vejcem a peču.

Vynikající k vínečku.:-))

také to dělám, je to dobrota. Zkuste to i se špenátem, česnekem a sýrem :-!:-?:yes::-K:-))

Výborné:-K:-K:-K...
také dělám a docela stejně,akorát potírám kečupem..ale super mnamka :-p:-p:-p ..dávám 4 bodíka :yes:

dobré, my děláme jen se syrem a sunk. salamem, davam tam kecup a oregano. tato varianta taky dobra:yes:

No, většinou se tomu říká šneci.

Díky Jani.No vidíš,a když jsem to hledala nenašla jsem žádné.Tak jdu na to pivo nebo mně picne.:-//

Co název, to jiný, co? Pizza, šněčci, šneci a hned je to něco jiného. Taky je dělám, hlavně na Silvestra, moc dobré;-)

Tématické fráze:
něco k pivu, něco k pivu recepty, slané dobroty k pivu, dobroty k pivu, něco dobrého k vínu, recepty k pivu, k pivu, něco dobrého k pivu, dobroty k vínu, něco slaného k vínu, něco k pivu recept, speciality k pivu, slane dobroty k vinu, co k pivu, dobroty k vínu recepty, slane k pivu, neco slaneho k pivu, recepty něco k pivu, co dobreho k pivu, dobrota k pivu

Suroviny:
těsto listové, salám, sýr ementál, olej, koření grilovací, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu