Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 698 kJ / 645 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,14 g |
Tuky | 66,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek očistíme, rozkrájíme podle velikosti kastrolu, svážeme do svazků, aby se nerozcupoval a uvaříme ve slané vodě. Necháme dobře odkapat a vychladit.
Krok 2: Olej, ocet, pepř a sůl prošleháme vidličkou. Přidáme nakrájenou cibuli, co nejvíc nakrájené pažitky a petrželky a posekáme nadrobno tak, aby vznikla hustá omáčka. Když není pažitka ani zelená petrželka, přidáme jen cibuli.
Krok 3: Pórky úhledně srovnáme na mísu, omáčku připravíme do omáčníku nebo skleněné misky a každý si na svém talíři pórek bohatě polije omáčkou. Je také možné pórek po uvaření nakrájet na menší kousky a smíchat s omáčkou, ale není to tak hezké.
Krok 4: Podáváme s bílým chlebem.
Zveřejněno 15. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórek à la chřest
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwPr
Moje poznámka
Pórek à la chřest
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwPr
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 17 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 18 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselý kuřecí plátek
Leren před 17 minutami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 18 minutami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 19 minutami
Pečené nudličky z kapra
Leren před 20 minutami
Zapečený chřest
Leren před 21 minutami
Pikantní vepřová kýta
bonaher před 40 minutami
Pizza bez droždí
Fitulka před 43 minutami
Palačinky s džemem
Fitulka před 44 minutami
Domácí bujón
Fitulka před 45 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Fitulka před 46 minutami
Suroviny:
pórek,
olej,
ocet vinný,
cibule,
pažitka,
pepř,
sůl,
chléb bílý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.