Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 205 kJ / 3 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,18 g |
Tuky | 101,47 g |
Vláknina | 39,95 g |
Cholesterol | 523 mg |
Sodík | 272 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 492,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse promícháme změklé máslo, vejce, cukr a mléko. Mouku přesejeme a smícháme s kypřicím práškem a přidáme do mísy. Promícháme. Vznikne polotuhé těsto.
Krok 2: Formu na koláč nebo dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Těsto rozetřeme rovnoměrně do formy. Krok 3: Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, potom jablka rozkrojíme na půlky a každou půlku nakrájíme tak, že nedokrojíme do konce, aby jablko drželo pohromadě. Prostě uděláme zářezy, tak, aby se jablko nerozpadlo. Krok 4: Poklademe na těsto a lehce vmáčkneme do těsta. Během pečení těsto dost povyskočí. Posypeme skořicí a třtinovým cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě a pečeme na 180 °C asi 40-50 minut dozlatova.
Těsto rozetřeme rovnoměrně do formy. Krok 3: Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, potom jablka rozkrojíme na půlky a každou půlku nakrájíme tak, že nedokrojíme do konce, aby jablko drželo pohromadě. Prostě uděláme zářezy, tak, aby se jablko nerozpadlo. Krok 4: Poklademe na těsto a lehce vmáčkneme do těsta. Během pečení těsto dost povyskočí. Posypeme skořicí a třtinovým cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě a pečeme na 180 °C asi 40-50 minut dozlatova.
Zveřejněno 17. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Německý jablkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynzq
Moje poznámka
Německý jablkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynzq
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 7 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
mléko,
máslo,
strouhanka,
jablko,
cukr třtinový,
skořice mletá
Komentáře (5)