Suroviny pro 1 dávka
6 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 743 kJ / 5 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 317,70 g |
Tuky | 497,50 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 930 mg |
Sodík | 9,17 g |
Sůl | 22,00 g |
Sacharidy | 9,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem připravíme dobře umyté sklenice a víčka. Troubu zapneme na 160 °C spodek/vršek s roštem uprostřed.
Krok 2: Očištěné maso nakrájíme na menší kostky, promícháme v pekáči se solí a pepřem, pro chuť přidáme víno. Mám pekáče Ultra Pro, kde není potřeba maso podlévat, ale pokud máte jiný pekáč postupujte tak jak jste zvyklé péct pomalu maso. Pekáč zakrytý poklicí dáme do předehřáté trouby a budeme péct cca 3-4 hodiny.
Krok 3: Poté odkryjeme a zkusíme jak je maso měkké, můžeme nechat v základní verzi sůl a pepř nebo dochutit kořením, česnekem (ale počítáme s tím, čím více ingrediencí přidáme tím dříve se bude kazit) a podle potřeby vypneme nebo ještě další hodinu pečeme.
Krok 4: Maso má být úplně měkké tak, aby se samo rozpadalo, šlo lehce rozmačkat šťouchadlem na brambory nebo natrhat vidličkou. Upečené maso rozmačkáme nebo natrháme, přendáme do sklenic a zalijeme horkou vypečenou šťávou se sádlem.
Krok 5: Naplníme sklenice 1 cm pod okraj, dobře otřeme okraje a zavíčkované otočíme dnem vzhůru - pozor jsou hodně horké, použijeme chňapky! Vychladlé uskladníme v lednici do druhého dne, poté přemístíme do chladné spíže apod. Vydrží nejméně 2 měsíce (asi by vydrželo i déle ale ...). Podáváme s chlebem, nakládanými okurkami, cibulí, paprikami nebo chutney apod.
Zveřejněno 30. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rillettes z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp94X
Moje poznámka
Rillettes z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp94X
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 19 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 5 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 7 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 8 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 11 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 12 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 13 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 14 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 17 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Suroviny:
bůček vepřový,
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
víno bílé
Komentáře (3)