Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvky ve vlastní šťávě 2

Borůvky ve vlastní šťávě jsou osvěžující lahůdka plná přírodní chuti a vitamínů. Zavařování borůvek je jednoduché a není k tomu zapotřebí žádných speciálních přípravků. Zavařené borůvky, to je malý poklad domácích spíží.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

15. 8. 2009 14:10

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 196 kJ / 1 242 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy275,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

23. 7. 2014 11:32

Veronika: veroniko, já dělám veškeré ovoce ve vl. šťávě, nikdy cukr nepřidávám, jak píšu v komentáři dole. Pak si mohu ovoce použít na jakýkoli způsob. Jinak ovoce vydrží tak dlouho, dokud se nesní. Mám ovoce i 3 roky ve špajzce. Občas musím dělat inventuru:-D a starší ovoce přesunout dopředu. Ale nikdy se mi nic nezkazilo :yes::yes::yes::yes:

Veronika

23. 7. 2014 11:28

Včera jsem vyzkoušela a jsem opravdu moc zvědavá, jak budou borůvky chutnat a hlavně také jak dlouho vydrží. Jediné, co bych možná doplnila, tak když borůvky pustily šťávu a sklenice jsem dosypala, aby byly plné, tak příště bych se nebála možná borůvky do sklenic trochu víc nacpat, napěchovat, protože když jsem je v závěru vyndala ze zavařovacího hrnce, sesedly se ještě tak o 1/5 výšky sklenice. Nicméně nevím, jestli by to nebylo na škodu, zkušenost s tím nemám.
Každopádně velké díky za recept!

Věrka.

15. 8. 2009 15:48

Taky to dělávám takhle. Cukrovka se u nás nevyskytuje, tak nemusím hlídat jaký cukr používat. Je to bezva, že se v zimě jen pěkně vyklopí a jsou jako čerstvé.

spagetka spagetka

15. 8. 2009 14:15

Já je dělám stejným postupem ale úplně bez cukru, zavářím stejným způsobem a púři použití pak můžu zvolit jaký chci druh cukru.Pro diabetiky je to ideální postup při využívání vlastního cukru zavřeného ovoce, kdy pak nemají problém se zvýšením cukru v krvi.;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zavařujeme borůvky borůvky ve vlastní šťávě zavařené borůvky borůvky zavaření borůvek stava z boruvek boruvky a cukrovka šťáva z borůvek recept borůvka 2 zavřené borůvky borůvky s cukrem jak dlouho zavařujeme borůvky boruvky na cukrovku cukrovka a borúvky cukrovka recepty domácí šťáva z borůvek jak dlouho se zavařují borůvky jak udelat stavu z boruvek jak zavarit boruvky boruvky ve vlastni šťávě bez cukru

Suroviny: borůvky, cukr

TopRecepty.cz

Borůvky ve vlastní šťávě 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9j6