Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Baklava

Baklava je tradiční zákusek, jehož původ leží v Osmanské říši. I proto je tato sladká kalorická bomba dodnes populární zejména v turecké kuchyni, ale jí se také na Balkáně, v Íránu nebo na Kavkaze. Vrstvy křehkého listového těsta jsou plněné sekanými ořechy doslazenými medem či sirupem. Je to opravdová dobrota!

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 45 min

110 min (65 min příprava + 45 min tepelná úprava)

21. 8. 2009 09:49

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie20 781 kJ / 4 967 kcal
Bílkoviny89,48 g
Tuky407,75 g
Vláknina35,00 g
Cholesterol 574 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy217,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

KetyHu

16. 9. 2017 16:51

:-O

gurmanka1

7. 10. 2014 21:30

Název BAKLAVA se k tomuto dezertu nehodí já bych spíše volila OŘECHOVÝ ŘEZ. S baklavou to nemá společného nic krom ořechů. Nejen že se do náplně na baklavu nedává cukr!!! Ale také vám chybí sirupovitá poleva, která je z citronu, cukru, vody a já přidávám i med.:-S :-/ Listové těsto naopak toleruji jelikož pokud jste nesehnala Phylo těsto za určité doby se dá nahrdit právě listovým. Jinak můj celkový verdikt je že tento recept je urážkou baklavy (tak skvělého dezertu) a proto by se tak neměl ani nazývat.:-!

Hmm......

3. 2. 2012 19:22

:-//

janiczka

18. 1. 2012 23:38

Bohuzel tohle ma s baklavou spolecne jen orisky, original se pece z Phylo testa ktere se sice muze zdat podobne listovemu, ale je v podstate uplne jine, promazava a vrstvi se vickrat... Cukrovy sirup samozrejme nakonec ... i jinak vypada.
Ale verim ze i tento recept je vyborny ;-)

kunelaky

7. 10. 2011 19:07

tech platu toho je tam vic a tenkych a spravne se to proklada platy testa,napln,platy testa a napln atd.kdyz je to upeceny tak se to zaliva sirupem ktery ste si udelali.

Valerie

16. 5. 2010 07:36

Díky za recept-hned vyzkouším. Byli jsme na dovolené v Turecku a tohoto moučníku jsem se mohla ujíst:-)) byl vynikající tak to musím doma vyzkoušet.:yes:

ŽANETA

29. 12. 2009 20:57

Zaponela jste na sirup;-)www.toprecepty.cz

barushka

29. 10. 2009 22:48

ahoj, baklavu děláme při zvláštních příložitostech a musím říct, že je vynikající!!!!!:yes:

Paprika Paprika

21. 8. 2009 12:40

Název znám, ale představovala jsem si něco trošku jiného. Ale tohle vypapdá taky moc dobře. Má to nádech orientu :-p :yes: +;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 8. 2009 11:26

Moc hezké a zajímavě ozdobené těmi oříšky:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: baklava z listového těsta jak se dela baklava turecká baklava recept bachlava moučník baklava baklawa recept turecká baklava baclava těsto na baklavu bakava baklawa baklava-recept recept baklawa listové těsto baklava jak se pece baklava bachlava recept recept baklava listové těsto moučník baklava recept těsto phylo recept na baklawu

Suroviny: těsto listové, ořechy pistácie, máslo, cukr krystal, skořice mletá, alobal

TopRecepty.cz

Baklava

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRn6