Poctivá bramboračka z pomalého hrnce
Bramboračka patří mezi tradiční české polévky. Vyzkoušejte nenáročnou a vynikající polévku z pomalého hrnce, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své blízké výborným jídlem.
Postup přípravy
Krok 1: Houby namočíme do vody nejméně na 1 hodinu. Na sádle orestujeme slaninu a cibuli nakrájené na kostičky, pokud má hrnec program "SMAŽENÍ", můžeme restovat přímo v hrnci, nastavíme teplotu 200 °C a 15 min.
Krok 2: Přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, koření a nakonec scezené houby.
Krok 3: Po 15 minutách restování zalijeme a v pomalém hrnci vaříme na program LOW 8 hodin. Po této době zvýšíme teplotu, nebo nastavíme stupeň HIGH.
Krok 4: V hrnečku rozkvedláme mouku s trochou vody do hladka a vlijeme do polévky. Necháme provařit cca 30 min a podáváme s domácím pečivem.
Zveřejněno 27. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Poctivá bramboračka z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82qJl
Moje poznámka
Poctivá bramboračka z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82qJl
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 18 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 19 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 minutou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 40 minutami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 47 minutami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 48 minutami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 54 minutami
Zapečený chřest
Leren před 58 minutami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 1 hodinou
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 1 hodinou
Suroviny:
slanina,
sádlo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer řapíkatý,
brambory,
hrášek,
hříbky sušené,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
majoránka,
libeček,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (3)