Litá buchta s tvarohem a povidly nebo džemem
Jednoduchý koláč z litého těsta je naplněný tvarohovou náplní zjemněnou kysanou smetanou. Přidaný džem nebo povidla ještě přidají náplni nakyslou pikantní příchuť. Tyto náplně činí koláč velmi jemný a vláčný.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 452 kJ / 5 844 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,80 g |
| Tuky | 263,75 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 900 mg |
| Sodík | 716 mg |
| Sůl | 2,31 g |
| Sacharidy | 736,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a vyšší plech (32x23 cm) vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Z uvedených surovin připravíme drobenku.
Krok 3: V jiné misce smícháme řidší tvarohovou náplň.
Povidla nebo hustý džem rozmícháme se lžící rumu. Krok 4: Ve větší misce promícháme všechny sypké suroviny, přilijeme po částech vlažné mléko s rozkvedlanými vejci a olej. Krok 5: Vše důkladně promícháme, 2/3 nalijeme do připraveného plechu a urovnáme stěrkou.
Lžící navrstvíme kopečky tvarohové náplně a zlehka uhladíme. Krok 6: Na tvarohovou náplň poté dáváme malou lžičkou do řádků povidla nebo džem. Krok 7: Pomocí lžíce nalijeme cik-cak zbylou 1/3 těsta a vršek posypeme připravenou drobenkou (pokud máme meruňkový džem, doporučuji do drobenky nastrouhat 5-6 lískových oříšků). Krok 8: Vložíme do trouby a pečeme do zlatavé barvy cca 25-30 minut (podle trouby - hlídáme). Krok 9: Necháme na mřížce vychladnout a nakrájíme. Můžeme poprášit moučkovým cukrem, ale není to nutné.
Povidla nebo hustý džem rozmícháme se lžící rumu. Krok 4: Ve větší misce promícháme všechny sypké suroviny, přilijeme po částech vlažné mléko s rozkvedlanými vejci a olej. Krok 5: Vše důkladně promícháme, 2/3 nalijeme do připraveného plechu a urovnáme stěrkou.
Lžící navrstvíme kopečky tvarohové náplně a zlehka uhladíme. Krok 6: Na tvarohovou náplň poté dáváme malou lžičkou do řádků povidla nebo džem. Krok 7: Pomocí lžíce nalijeme cik-cak zbylou 1/3 těsta a vršek posypeme připravenou drobenkou (pokud máme meruňkový džem, doporučuji do drobenky nastrouhat 5-6 lískových oříšků). Krok 8: Vložíme do trouby a pečeme do zlatavé barvy cca 25-30 minut (podle trouby - hlídáme). Krok 9: Necháme na mřížce vychladnout a nakrájíme. Můžeme poprášit moučkovým cukrem, ale není to nutné.
Zveřejněno 8. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Litá buchta s tvarohem a povidly nebo džemem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ5vj
Moje poznámka
Litá buchta s tvarohem a povidly nebo džemem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ5vj
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 2 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové úly
Panova před 10 minutami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 12 minutami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 13 minutami
Žloutkové dortíčky
Panova před 16 minutami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 17 minutami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 18 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 21 minutami
Kokosová očka s bílou čokoládou
Panova před 22 minutami
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 23 minutami
Horalkovo-nugetové kuličky
Panova před 30 minutami
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
mléko,
olej slunečnicový,
vejce,
tvaroh ve vaničce,
smetana zakysaná,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mléko,
rum,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (7)