Velikonoční polévka šmigrustovka
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a nahoře zdobený půleným vařeným vejcem, křenem a cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 974 kJ / 950 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,28 g |
| Tuky | 59,09 g |
| Vláknina | 5,20 g |
| Cholesterol | 813 mg |
| Sodík | 2,83 g |
| Sůl | 6,52 g |
| Sacharidy | 20,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme 1,5 litru studené vody a přidáme uzené maso, klobásu, rozpůlenou a oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř. Přivedeme k varu a na sníženém stupni vaříme cca 40 minut. Poté maso i klobásu vyndáme stranou.
Krok 2: Rozmícháme ve smetaně mouku se solí a paprikou, kterou zašleháme do vývaru. Mícháme, dokud nezačne polévka houstnout a poté ji rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Krok 3: Na nízkém stupni tepla za stálého míchání, povaříme ještě 12 minut. Podle chuti dosolíme.
Krok 4: Během prováření polévky nakrájíme maso na malé kousky a klobásu na kolečka. Nakrájené maso dáme do hotové, odstavené polévky a na talíře přidáme do polévky rozkrojená vařená vejce a kolečka klobásy. Posypeme nastrouhaným křenem a nakrájenou natí jarní cibulky.
Zveřejněno 9. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční polévka šmigrustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkR84
Moje poznámka
Velikonoční polévka šmigrustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkR84
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 4 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 4 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 6 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 21 minutami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 1 hodinou
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 2 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 3 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 5 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 5 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 6 hodinami
Suroviny:
maso uzené,
klobása papriková,
voda,
cibule,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
paprika sušená uzená,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
křen,
cibulka jarní
Komentáře (5)
Kdo nezná doporučuji vyzkoušet, je to skvělá polévka.