Bezlepkový beránek ll.
Velikonočního beránka můžeme upéct i v bezlepkové variantě. Díky sněhu bude krásně nadýchaný, chutný a s čokoládovou polevou zkrátka neodolatelný. Příprava není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Důležité je hlavně důkladně vymazat formu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 071 kJ / 2 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,84 g |
Tuky | 148,84 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 4,18 g |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 155,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny. Zašleháme rum, citronovou šťávu a vodu.
Krok 3: Všechny suché ingredience smícháme a prosejeme.
Krok 4: Ke žloutkové směsi přišleháme přepuštěné máslo a nakonec zapracujeme směs mouky, brusinek a kandovaného ovoce. Směs bude hutnější.
Krok 5: Postupně zlehka zapracujeme sníh.
Krok 6: Obě části velké formy důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme bezlepkovou moukou.
Krok 7: Těsto přendáme do větší části formy a stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
Krok 8: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu vložíme do vyhřáté trouby a teplotu snížíme na 160 °C a pečeme cca 40 minut. Po 30 minutách kontrolně vyzkoušíme upečenost špejlí.
Krok 9: Po vyndání z trouby necháme 10 minut odklopené a pak na 10 minut znovu zaklopíme, aby se udržela vlhkost. Nakonec necháme odklopené vychladnout.
Krok 10: Po vychladnutí vyklopíme na mřížku a potřeme čokoládovou polevou nebo pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 9. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový beránek ll.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZl
Moje poznámka
Bezlepkový beránek ll.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 5 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 14 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 15 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s tvarohem
habis před 3 minutami
Játrová omáčka
LenkaMarikova před 18 minutami
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Patnikarka před 41 minutami
Kefírový koláč
Wikki před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Jitka Z před 1 hodinou
Cibulová omáčka od babičky
curling3v před 2 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
Leni1970 před 2 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Pavla P. před 2 hodinami
Kuře na paprice
kneblovaemma1 před 3 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Veronika_1 před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
pudink vanilkový,
mouka pohanková,
mouka rýžová,
cukr krupice,
ghee,
rum,
šťáva citronová,
voda,
xantanová guma,
kypřící prášek do pečiva,
soda jedlá,
pasta vanilková,
sůl,
brusinky sušené,
ovoce kandované,
máslo,
mouka bezlepková,
poleva čokoládová
Komentáře (2)