Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby

Udělejte si zásobu skvělého zavařeného vepřového masa. Bude vás to stát trochu času a práce, ale ten výsledek! Voňavé maso, které se jen rozpadá a dá se využít na spoustu skvělého domácího jídla.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 330 min

360 min (30 min příprava + 330 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 667 kJ /
3 984 kcal
Bílkoviny303,83 g
Tuky307,07 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 855 mg
Sodík 819 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy1,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky 3x3 cm a dáme do pomalého hrnce.
Přidáme vývar, kousky vyškvařeného sádla, svázaný libeček a vařečkou promícháme. Krok 2: Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na program High a necháme pracovat 3,5 hodiny. Krok 3: Masem a šťávou naplníme dobře omyté a vysušené sklenice 1 cm pod okraj. Okraje otřeme papírovou utěrkou a dobře zavíčkujeme. Krok 4: Do velkého hrnce dáme utěrku, narovnáme sklenice a hrnec napustíme studenou vodou cca 2 cm pod okraj sklenic. Krok 5: Zavařujeme 1 hodinu na 90 °C a v hrnci necháme zchladnout. Druhý den zavařujeme opět 1 hodinu na 90 °C.
Po zchladnutí sklenice z hrnce vytáhneme, osušíme a uložíme na tmavém místě. Krok 6: Zavařené maso se hodí použít jako hlavní chod. Je dobré i na pomazánku.

TIP: Jak zavařit maso

Zveřejněno 29. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Yjw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Yjw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

borovec: Pokud to do dovolené vydrží,tak ano;-):-D

Klasika na dovolenou

Hell.: Ráda jsem inspirovala;-):-8Děkuji za hezký komentář:-KUž pár krát jsem syrové maso zavařovala. Ale tady je výhoda,že se něco může sníst brzy po dodělání v PH:-QJsme"masoví"mlsouni:-D

Mňam. <3 Postup zavařování máme nachlup stejný, jen u nás se dává do sklenic maso syrové s troškou soli. Jo! Super inspirace! Takže zase nějaké vyrobím. Se budou hodit :-Q

Jaromira18: Jana Pá: Marie Svarcova: Moc vám všem děkuji;-):-K
Stará dobrá klasika která nikdy nezklamala:-8Po staru jsem maso pekla v troubě a pak zavařila.Ale uchýlila jsem se k verzi z PH,příjde mi to chuťově lepší,šťavnatější:-Q

Vynikající recept.:yes::yes::yes:,dlouho jsem maso nezavařovala, ale když vidím tvůj recept, tak mě to láká.:-K:-K:-K

já už nezavařuji cca 30 let, ale vyzkoušet to na " staré kolena" mohu :-O;-) :-K Jinak Drahuško, jako vždy originál tvé kuchyně :-K

:-)<3:yes::yes: Super. Nemám Ph a zavařuji maso postaru - dělám jedlé dárky dětem i vnoučatům (už i pravnoučata si pochutnávají :-K

Suroviny:
krkovice vepřová, vývar vepřový, sádlo vepřové, sůl, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu