Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Udělejte si zásobu skvělého zavařeného vepřového masa. Bude vás to stát trochu času a práce, ale ten výsledek! Voňavé maso, které se jen rozpadá a dá se využít na spoustu skvělého domácího jídla.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 667 kJ / 3 984 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 303,83 g |
Tuky | 307,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 855 mg |
Sodík | 819 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 1,17 g |
Postup přípravy
Přidáme vývar, kousky vyškvařeného sádla, svázaný libeček a vařečkou promícháme. Krok 2: Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na program High a necháme pracovat 3,5 hodiny. Krok 3: Masem a šťávou naplníme dobře omyté a vysušené sklenice 1 cm pod okraj. Okraje otřeme papírovou utěrkou a dobře zavíčkujeme. Krok 4: Do velkého hrnce dáme utěrku, narovnáme sklenice a hrnec napustíme studenou vodou cca 2 cm pod okraj sklenic. Krok 5: Zavařujeme 1 hodinu na 90 °C a v hrnci necháme zchladnout. Druhý den zavařujeme opět 1 hodinu na 90 °C.
Po zchladnutí sklenice z hrnce vytáhneme, osušíme a uložíme na tmavém místě. Krok 6: Zavařené maso se hodí použít jako hlavní chod. Je dobré i na pomazánku.
Zveřejněno 29. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Yjw
Moje poznámka
Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Yjw
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 3 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
vývar vepřový,
sádlo vepřové,
sůl,
libeček
Komentáře (9)
Stará dobrá klasika která nikdy nezklamala