Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Udělejte si zásobu skvělého zavařeného vepřového masa. Bude vás to stát trochu času a práce, ale ten výsledek! Voňavé maso, které se jen rozpadá a dá se využít na spoustu skvělého domácího jídla.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 667 kJ / 3 984 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 303,83 g |
| Tuky | 307,07 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 855 mg |
| Sodík | 819 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 1,17 g |
Postup přípravy
Přidáme vývar, kousky vyškvařeného sádla, svázaný libeček a vařečkou promícháme. Krok 2: Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na program High a necháme pracovat 3,5 hodiny. Krok 3: Masem a šťávou naplníme dobře omyté a vysušené sklenice 1 cm pod okraj. Okraje otřeme papírovou utěrkou a dobře zavíčkujeme. Krok 4: Do velkého hrnce dáme utěrku, narovnáme sklenice a hrnec napustíme studenou vodou cca 2 cm pod okraj sklenic. Krok 5: Zavařujeme 1 hodinu na 90 °C a v hrnci necháme zchladnout. Druhý den zavařujeme opět 1 hodinu na 90 °C.
Po zchladnutí sklenice z hrnce vytáhneme, osušíme a uložíme na tmavém místě. Krok 6: Zavařené maso se hodí použít jako hlavní chod. Je dobré i na pomazánku.
Zveřejněno 29. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Yjw
Moje poznámka
Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Yjw
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 13 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 17 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 55 minutami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 1 hodinou
Halibut v bylinkách
brtna před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 2 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 3 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 12 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 16 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 16 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 17 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
vývar vepřový,
sádlo vepřové,
sůl,
libeček
Komentáře (9)
Stará dobrá klasika která nikdy nezklamala