Lehká špenátová polévka
Pro ty z vás, kteří se ani v létě neobejdete bez polévky, přinášíme lehkou špenátovku. Zelená protlaková kostka má většinou v každé lednici své stálé místo. Je vždy při ruce a může skvěle posloužit k vykouzlení zdravého pochutnání.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 841 kJ / 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,25 g |
| Tuky | 11,84 g |
| Vláknina | 12,08 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 46 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 61,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli si nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozehřejeme olej a cibulku si na něm zesklovatíme.
Krok 2: Poprášíme hladkou moukou, kterou krátce osmahneme.
Krok 3: Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, zeleninový bujón, osolíme a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut.
Krok 4: Asi v polovině vaření vložíme do hrnce polovinu z balíčku špenátového protlaku. Opět přivedeme k varu a vaříme dokud nejsou brambory měkké.
Krok 5: Těsně před koncem vaření přidáme nadrobno nakrájený česnek, opepříme, popřípadě dosolíme, ochutíme špetkou muškátového oříšku a můžeme podávat.
Zveřejněno 14. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehká špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RYp
Moje poznámka
Lehká špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RYp
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 19 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové tyčinky
Jitinka před 22 minutami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 3 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 4 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 4 hodinami
Mila kuličky
Marule před 4 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 5 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 7 hodinami
Suroviny:
protlak špenátový,
cibule,
olej,
česnek,
brambory,
mouka hladká,
vývar masový,
ořech muškátový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)