Thajské Opilé nudle s kuřecím masem
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a bylinky lze sehnat, tak neváhejte a vyzkoušejte chuť thajského pokrmu i vy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 198 kJ / 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,95 g |
Tuky | 24,18 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 155 mg |
Sodík | 4,37 g |
Sůl | 9,58 g |
Sacharidy | 24,80 g |
Postup přípravy
Očistíme a nasekáme cibulku a omyjeme lístky thajské bazalky. Krok 3: Do rozpálené hluboké pánve (wok) dáme 1 lžíci oleje, vložíme maso a zprudka osmahneme ze všech stran. Vyjmeme stranou. Dle potřeby přidáme olej a restujeme cibulku, zázvor, česnek a chilli. Jakmile se rozvoní, zalijeme připravenou směsí omáček. Krok 4: Vrátíme maso do pánve, promícháme a vmícháme připravené nudle. Dle potřeby dochutíme zbylými omáčkami a promícháme s nasekanými lístky bazalky. Ihned podáváme se sklenicí piva.
Zveřejněno 20. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Thajské Opilé nudle s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k81M
Moje poznámka
Thajské Opilé nudle s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k81M
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 15 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 17 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 8 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 10 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 10 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 10 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 11 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 11 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 13 hodinami
Suroviny:
nudle rýžové,
maso kuřecí,
olej,
cibulka jarní,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
zázvor čerstvý,
cukr hnědý,
omáčka rybí,
sojová omáčka světlá,
omáčka sojová tmavá,
ústřicová omáčka,
ocet rýžový,
bazalka čerstvá
Komentáře (13)