Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahůdkový guláš

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 747 kJ /
418 kcal
Bílkoviny11,73 g
Tuky3,09 g
Vláknina36,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy75,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, v kastrolu si rozehřejeme sádlo, na něm usmažíme dozlatova nadrobno nakrájené cibule, přidáme maso, pepř, sůl, papriku, pokrájenou feferonku, rajčatový protlak a necháme po osmažení dusit až do tuku. Krok 2: Pak guláš zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme osmahnout, podlijeme horkou vodou, přidáme masox a dusíme dál, dokud maso nezměkne a tuk se odděluje od šťávy. Krok 3: Nakonec posypeme majoránkou, promícháme, na talíři ozdobíme zakysankou (nebo tatarkou) a můžeme jíst.

Zveřejněno 28. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept jsem našla ve Velké kuchařce a jen trošíčku jsem ho poupravila.

Podávala jsem k tomu Penne Rigate a někdo měl k dispozici i knedlík.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5yJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5yJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

;-)Vynikající gulášek!!! A s tou tatarkou delikatesa!!!<3

Karla:Karličko, jsem ráda, že chutnalo;-):yes:

Dobrota:-):-K

Vláďa: to mám radost, že chutnalo:yes:

Tak jsem dnes vyzkoušel tento receptík a :yes:. Jen místo mouky na zahuštění používám malinko škrobu, ale výborný gulášek. Jen se po něm zaprášilo.;-)

rene artois:René, každý podle své chutě a ta tatarka je tam jako možnost;-), já tam mám zakysanou smetanu, ale jestli sis přečetl komentáře, tak ta tatarka je docela dost chválená a hlavně u těch, co to jedli:yes: Už si to někdy vyzkoušel:-? Až vyzkoušíš, mimo jiné poznáš, že jak moc je recept podle tebe pokažený:-p Pak teprve spravedlivě hodnoť:-!;-)

rene artois 26. 8. 2011 19:17
xxx:tatarka do guláše, tak to je teda mazec! ale každy si to udělá tak, jak mu to chutná, ovšem podle mně to už není guláš ale něco pokažené tatarkou:-) takže dobrou chuť

xxx(neregistrovaný), děkuji za možnosti z krůtího masa, které máme mimochodem moc rádi a taky by mne zajímalo, kdo se to skrývá pod nickem "xxx":-?šikovný kuchařík:yes:bylo by fajn, kdyby ses odtajnil......:-D

Jani ten guláš je moc pěknej a pro někoho kdo nemá rád hovězí tak ať zkusí krůtí maso, s tímto gulášem jsem vyhrál před 6 lety eurogastro;-), krůtí stehení maso, žampiony, je to bomba a trochu rychlejší než hovězí. jinak tatarka do guláše je fakt delikatesa, u nás jsme tomu řikali Flamendr guláš:-)

Bibinko, kde me zase utekla tahle dobrota????:yes::-D:-p Mimochodem, krasny talir.....

Miszo, dík za pěknou fotečku:-K

Bibinko:-) dělám stejnou omáčku jako je tato, jen ji dělám se špagetami. Do omáčky dávám chilli papričku a libeček. Ke konci ji zahušťuji jíškou a jemně dosladím. Když nemám hovězí, klidně použiji kuřecí nebo vepřové. Ale z hovězího je to nejlepší;-) Dávám ti bodíka +14 a přidávám fotku:yes:

Já také nevím:-?, ale pokud je to tajné, tak "pardónek":-!:-(( Gulášek vypadá moc hezky a je určitě :-p, ale u nás domá se hovězí nepoužívá,(ale to jsem zavedla já:-!), tak nevadí, kdo rád vaří - tak si určitě pochutná:-!:yes::-p

Allis máš vysvětlení v soukromé poště:-D

děvčata nevědí, respektive děvče neví :-)

Pepíno, jasně že vyzkouším, mám ráda všelijaké změny a ráda zkouším nové věci;-) a už jsem byla chválená i za tento a hodně, tak uvidím, co to bude dělat s tvou vychytávkou. Tento se zase jmenoval Labužnický, ale ten název nenávidím(děvčata ví proč), tak jsem ho přejmenovala na Lahůdkový:-D:-))

Zdravím Bibinko:-D:-DZkus zaměnit smetanu Tatarkou a sklidíš docela slušný úspěch.Věř a místo mouky,osmahni prosátou strouhanku,jinak přesně jak to děláš.:yes:Uvidíš,že budeš hodně chválená.:-D:-DProsím neber to jako něco proti tobě.Jsem rád,že tady ten receptík je:yes::-D:-))Je to fakt dobré a než se k tobě dostal,tak se to jmenovalo TIR guláš.:-D:-))A věř,že mám fakt radost,že žije,:yes::yes:Dávám bodík:-D:-D

Iness, jo,jo, maso, masko,masíčkóóó...:-D:-)):-D
Vše moc děkuji za ocenění bodíkem;-)

To je nádhera. Hned bych si dala. Brzy udělám. :yes:

Bibinko, takže maso jo?:-D:-D:-D:yes:+

Krááásná barvička :-p:yes::yes::yes:

No, dobrý gulášek nikdy nezklame;-) rozhodně dávám bodík:yes:. Gulášky na různý způsob mi můžeme:-p

No, jo, Bibi, ty nikdy nesklameš;-):yes:

Tématické fráze:
lahudkovy gulas, guláš s tatarkou, guláš flamendr, hovězí přední guláš, guláš hovězí přední, hovězí přední krk recept, hospodský guláš, hovězí guláš flamendr, hospodský hovězí guláš, guláš z hovězího předního masa, guláš se špagetami, flamendr gulas, hovězí přední krk recepty, hovězí guláš z předního, hovězí gulá- lahůdkový, porce masa na guláš, lahudkovy guláš recept, vlada hruska gulase, hovezi predni krk gulas, pokažený guláš

Suroviny:
cibule, sádlo, feferonka, protlak rajčatový, mouka hladká, paprika sušená sladká, majoránka, pepř, sůl, pórek

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu