Uzené koleno z trouby
Uzená kolena jsou výbornou vepřovou pochoutkou. Kolena uvaříme nejprve v pořádně osolené vodě a poté do kůžičky uděláme zářezy. Nakonec je jen s cibulí dopečeme dokřupava a můžeme servírovat. Ideálně s chlebem, křenem a třeba feferonkami.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 0,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kolena vložíme do osolené vody a necháme je asi 40 minut povařit.
Krok 2: Po uvaření je vytáhneme z vody a do kůže nařízneme zářezy tak, aby vznikly kostičky.
Krok 3: Nakonec dáme kolena do pekáče, podlijeme trochou vody, přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlky a dopečeme do křupava.
Zveřejněno 6. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzené koleno z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316gn
Moje poznámka
Uzené koleno z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316gn
Nejnovější recepty
Sýrová roláda
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 minutami
Švestkové kostky
Noumik před 47 minutami
Karamelový likér - latté
Merylas před 3 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 4 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 4 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 5 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 5 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 5 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 6 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 7 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
sůl,
cibule
Komentáře (2)