Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Dříve byly u nás fíky spíše exotickým, a tedy velmi svátečním ovocem. Dnes je však už můžeme pěstovat i na našich zahradách a z jejich sladkých plodů si připravit dokonalé předkrmy. Se sýrem, medem, šunkou a ořechy je naprostou explozí chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé fíky dobře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Od stopky nakrojíme do X, ale pozor - nesmíme dokrojit.
Krok 2: Kolečka sýru rozpůlíme nebo nakrájíme na menší kousky a vložíme do fíků.
Krok 3: Jádra ořechů nasekáme nahrubo a posypeme jimi sýr. Pomocí malé lžičky pak zakapeme medem.
Krok 4: Přidáme na každý fík plátek dobré uzené šunky a ozdobíme zelenou natí. Se stejnými surovinami můžeme udělat i jednohubky, jen potřebujeme navíc pečivo.
Zveřejněno 19. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkOwN
Moje poznámka
Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkOwN
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 3 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 8 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 19 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustová polévka
Topmoni před 11 minutami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 40 minutami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 58 minutami
Výborné lasagne
Ketynna před 2 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 2 hodinami
Květáková polévka
tomstny před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 3 hodinami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 3 hodinami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 3 hodinami
Suroviny:
fíky,
sýr kozí,
ořechy vlašské,
med tekutý,
petrželka zelená
Komentáře (5)