Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Dříve byly u nás fíky spíše exotickým, a tedy velmi svátečním ovocem. Dnes je však už můžeme pěstovat i na našich zahradách a z jejich sladkých plodů si připravit dokonalé předkrmy. Se sýrem, medem, šunkou a ořechy je naprostou explozí chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé fíky dobře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Od stopky nakrojíme do X, ale pozor - nesmíme dokrojit.
Krok 2: Kolečka sýru rozpůlíme nebo nakrájíme na menší kousky a vložíme do fíků.
Krok 3: Jádra ořechů nasekáme nahrubo a posypeme jimi sýr. Pomocí malé lžičky pak zakapeme medem.
Krok 4: Přidáme na každý fík plátek dobré uzené šunky a ozdobíme zelenou natí. Se stejnými surovinami můžeme udělat i jednohubky, jen potřebujeme navíc pečivo.
Zveřejněno 19. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkOwN
Moje poznámka
Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkOwN
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 2 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 3 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 23 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 4 minutami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 16 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 37 minutami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 1 hodinou
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 2 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 2 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 2 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 5 hodinami
Suroviny:
fíky,
sýr kozí,
ořechy vlašské,
med tekutý,
petrželka zelená
Komentáře (5)