Bůček s pekingským zelím
Bůček s pekingským zelím je velmi jednoduchý pokrm. Ať už převáží maso, nebo snadno dostupné zelí, výsledek je jídlo s nádechem asijské kuchyně. Po přípravě surovin je velmi rychle hotové a s rýží nebo chlebem to je skvělý oběd.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 571 kJ / 1 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,80 g |
| Tuky | 148,71 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 6,49 g |
| Sůl | 15,20 g |
| Sacharidy | 39,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nakrájíme na kostičky. Zalijeme ho v misce sójovou omáčkou a alkoholem. Necháme zhruba 1/2 hodiny (klidně i déle) marinovat.
Krok 2: V mezičase připravíme pekingské zelí. Z listů ořízneme jemnější zelenou část. Tu odložíme (třeba na salát). Bílou středovou část listů nakrájíme na kousky. Pórek nebo jarní cibulku nakrájíme nadrobno.
Krok 3: Na hluboké pánvi, nebo lépe ve velkém woku rozpálíme olej a na něm orestujeme scezené namarinované maso. Scezenou tekutinu přidáme k zálivce. Restujeme podle velikosti kostiček masa do zhnědnutí. Při restování můžeme okořenit maso troškou chilli podle své preference ostrosti.
Krok 4: Připravíme zálivku smícháním všech náležejících surovin a necháme chvíli odstát.
Krok 5: Když je maso opečené (měkké na skus) přihodíme nakrájené řapiky zelí a dále restujeme zhruba 8-10 minut podle množství. Zelí by mělo zůstat křehké na skus a lehce zprůhlednět.
Krok 6: V tomto momentu přidáme jarní cibulku nebo pórek a zalijeme obsah pánve znovu zamíchanou zálivkou. Necháme zhoustnout omáčku a podávame.
Krok 7: Jako příloha se hodí rýže i chléb.
Zveřejněno 29. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček s pekingským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnkl
Moje poznámka
Bůček s pekingským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnkl
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 5 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 6 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Nadýchané bagety
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 1 hodinou
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 2 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 3 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 5 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 6 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 7 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
slivovice,
omáčka sojová,
chilli,
zelí pekingské,
olej,
voda,
omáčka sojová,
ocet,
solamyl,
cukr,
pórek,
cibulka jarní
Komentáře (6)
Bůček je z "Polévky, maso, zelenina". Pak mám ještě třetí "Předkrmy, saláty, ryby, drůbež". A fakt je to poklad!
Cibulové placky
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0