Jemný makovec babičky Boženky
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku. Díky našlehaným bílkům je celý moučník nebesky nadýchaný.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 643 kJ / 2 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,13 g |
Tuky | 100,70 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 266,79 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný makovec babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnQD
Moje poznámka
Jemný makovec babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnQD
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 30 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 34 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
žloutek,
bílek,
cukr vanilkový,
citron,
mouka hrubá,
mák mletý,
koření hřebíček,
mouka
Komentáře (8)
Makovec určitě brzy zkusím a moc se na něj těším!