Tmavé dalamánkové bagety
Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu tmavší barvu a je nepatrně poznat i na chuti. Bagety jsou kypré, voňavé a moc dobré.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 085 kJ / 2 888 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,55 g |
| Tuky | 63,59 g |
| Vláknina | 37,57 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 496,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené pekárně necháme hodinu kynout.
Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak suché) a programem bez předehřevu necháme pekárnu uhníst hladké těsto.
Krok 3: V zavřené pekárně necháme těsto hodinu kynout, pak ho vytáhneme, na desce stolu lehce propracujeme a rozdělíme na 4 díly.
Krok 4: Z každého vytvarujeme bulku a po několikaminutovém odpočinku z bulek vytvarujeme bagety.
Krok 5: Bagetky necháme na plechu vykynout (cca 30-40 minut), postříkáme je vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-220 °C / asi 25 minut).
Krok 6: Upečené bagety necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 26. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavé dalamánkové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQx6
Moje poznámka
Tmavé dalamánkové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQx6
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 11 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 13 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 14 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 15 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 3 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 4 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 6 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 6 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 7 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Suroviny:
melta,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
melta,
olej,
sůl,
kmín drcený,
brambory,
mouka celozrnná žitná,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká
Komentáře (4)