Kuřecí játra na rozmarýnu
Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky. Je to pro jejich jedinečnou, nezaměnitelnou, zvláštní a typickou chuť i konzistenci. Vyzkoušejte tuto úpravu s rozmarýnem, budete příjemně překvapeni.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 180 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,28 g |
Tuky | 124,02 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 2,57 g |
Sodík | 1,96 g |
Sůl | 4,90 g |
Sacharidy | 24,40 g |
Postup přípravy
Na velké pánvi rozpustíme sádlo a vložíme špízy, ještě je posypeme nasekaným rozmarýnem a opečeme. Krok 4: Hotová játra vyjmeme, zabalíme do alobalu.
Do výpeku dáme slaninu s cibulí a osmahneme , zalijeme vínem a šťávu necháme zredukovat a přelijeme přes játra. Krok 5: Podáváme se šťouchaným bramborem s cibulkou.
Zveřejněno 7. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí játra na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmx6
Moje poznámka
Kuřecí játra na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmx6
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 22 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Suroviny:
játra kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
rozmarýn,
slanina,
sádlo,
víno portské
Komentáře (3)