Zapékané špecle se sýrem
Zapékané špecle se sýrem a slaninou jsou lahodné a syté jídlo, které je oblíbené zejména v rakouské a německé kuchyni. Pro jejich jednoduchou přípravu a chutný výsledek si zapékané špecle zajisté oblíbíte.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 517 kJ / 2 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,02 g |
Tuky | 147,55 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 713 mg |
Sodík | 5,17 g |
Sůl | 12,80 g |
Sacharidy | 201,76 g |
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, až se začne zabarvovat. Anglickou slaninu opékáme spolu s ní. Promícháme se špeclemi. Podle chuti osolíme a opepříme. Krok 3: Směs přesuneme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme sýrem a zapékáme 15-20 minut.
Podáváme posypané pažitkou.
Zveřejněno 23. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané špecle se sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v28GL
Moje poznámka
Zapékané špecle se sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v28GL
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
sůl,
voda perlivá,
sýr,
olej olivový,
cibule,
slanina anglická,
máslo,
pažitka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (9)
U koní jsem strávila své dospívání a láska k nim mě nikdy neopustila. A ta vůně, to je něco, viď?