Chléb od selky
Selčin chleba je úžasně veliký, tmavý, lehký a moc dobrý i druhý den. Je připravený ze surovin, které nám dává příroda okolo nás. Bude chutnat jako příloha ke guláši, stejně jako namazaný nějakou výbornou pomazánkou či máslem a medem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 879 kJ / 1 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,20 g |
Tuky | 9,20 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 377,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí položíme na suché místo na mouku).
Krok 2: Navolíme a použijeme program Základní nebo Celozrnný (má delší kynutí), velikost 1000 g, kůrka co nejtmavší.
Krok 3: Je-li třeba, přidáme během míchání do pekárny navíc 1 rovnou lžíci (10-15 g) hladké mouky. Těsto musí být opravdu hustší – stáním a kynutím kvůli bramborům trochu zřídne. Kdo chce, může přidat sušený česnek.
Krok 4: Upečený chléb z formy vyklepneme, vyndáme z něj háky a chleba dáme vychladnout na mřížku.
Zveřejněno 26. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb od selky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2qV
Moje poznámka
Chléb od selky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2qV
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 11 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 18 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 9 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 11 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 11 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 12 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 12 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 13 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 14 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 17 hodinami
Suroviny:
voda,
brambory,
sůl,
kmín drcený,
cukr,
mouka celozrnná žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
droždí čerstvé
Komentáře (5)