Chléb od selky
Selčin chleba je úžasně veliký, tmavý, lehký a moc dobrý i druhý den. Je připravený ze surovin, které nám dává příroda okolo nás. Bude chutnat jako příloha ke guláši, stejně jako namazaný nějakou výbornou pomazánkou či máslem a medem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 879 kJ / 1 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,20 g |
Tuky | 9,20 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 377,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí položíme na suché místo na mouku).
Krok 2: Navolíme a použijeme program Základní nebo Celozrnný (má delší kynutí), velikost 1000 g, kůrka co nejtmavší.
Krok 3: Je-li třeba, přidáme během míchání do pekárny navíc 1 rovnou lžíci (10-15 g) hladké mouky. Těsto musí být opravdu hustší – stáním a kynutím kvůli bramborům trochu zřídne. Kdo chce, může přidat sušený česnek.
Krok 4: Upečený chléb z formy vyklepneme, vyndáme z něj háky a chleba dáme vychladnout na mřížku.
Zveřejněno 26. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb od selky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2qV
Moje poznámka
Chléb od selky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2qV
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 8 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 20 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 1 hodinou
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 1 hodinou
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 2 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 3 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 4 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 5 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Suroviny:
voda,
brambory,
sůl,
kmín drcený,
cukr,
mouka celozrnná žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
droždí čerstvé
Komentáře (5)