Rybičky (z kynutého těsta)
Rybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z dušeného kysaného zelí a anglické slaniny.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 290 kJ / 1 503 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,41 g |
Tuky | 49,24 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 2,73 g |
Sůl | 6,87 g |
Sacharidy | 210,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout.
Krok 2: K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme pružné těsto, které necháme asi 45-60 minut kynout.
Krok 3: Připravíme náplň do rybiček: Brambory nastrouháme a vidličkou dobře smícháme s ostatními surovinami náplně.
Krok 4: Vykynuté těsto propracujeme a na minimálně pomoučeném stole tence rozválíme (na 2-3 mm). Okraje plátu ořízneme a odložíme zatím stranou.
Krok 5: Čtverec těsta rozkrájíme na pásy a ty pokrájíme na čtverce o velikosti asi 10×10 cm (přibližně 12 kusů). Na každý čtverec uložíme část náplně, těsto přehneme do tvaru pirohu, náplň v těstě dobře uzavřeme a rybku dotvarujeme podle fotografií. Náplně nedávejte mnoho, rybky se pak hůře tvarují. Okraje pirožků je při uzavírání nutné velmi dobře smáčknout, aby náplň při kynutí a pečení nevytekla.
Krok 6: Všechny rybičky necháme na 2 plechách s pečícím papírem vykynout, potřeme je rozšlehaným vejcem, tělíčko jim posypeme sezamem a místo očka položíme kousek černé olivy.
Krok 7: Upečeme je najednou, v dobře vyhřáté troubě dozlatova (horkovzduch, 180 °C / asi 15 minut).
Zveřejněno 27. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybičky (z kynutého těsta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp7LO
Moje poznámka
Rybičky (z kynutého těsta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp7LO
Nejnovější recepty
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 13 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno 22. 8. 2025 09:00:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí mátový sirup
petasek000 před 2 minutami
Banánové lívance
VeruH. před 8 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Jajav před 29 minutami
Červené zelí s jablky
Jaroslav.gois@gmail.com před 40 minutami
Polévka koprová - kulajda
AnnaBrodakova před 42 minutami
Kuřecí řízky v jogurtu
LADIDUSAN před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Topreceptyzk před 1 hodinou
Karlovarské knedlíky I
Rybicka1971 před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
karol67 před 1 hodinou
Likér z aronie
Evka1670 před 2 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr,
sůl,
sádlo,
droždí čerstvé,
brambory,
brynza,
sůl,
pepř mletý,
kopr,
vejce,
semínka sezamová,
olivy černé
Komentáře (10)