Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mléčný snídaňový chléb

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 200 min

200 min (200 min příprava)

Mléčný chléb z domácí pekárny má světlounkou jemnou střídu plnou drobných oček a je velmi vhodný pro namazání sýrovou pomazánkou nebo na tousty. Ty ještě za tepla přetřeme troškou voňavého másla a dozdobíme dobrou marmeládou.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 751 kJ /
2 331 kcal
Bílkoviny65,95 g
Tuky57,11 g
Vláknina15,88 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy380,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup je velice jednoduchý. Připravené suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí položíme nahoru na mouku). Krok 2: Použijeme program Základní (Klasik), velikost chleba 1000 g, kůrku nastavíme u tohoto chleba světlou, neměla by být vypečená. Krok 3: Pokud se podaří odchytit ten pravý okamžitk, je vhodné před třetím kynutím pekárnu na chvilku zastavit a z těsta vytáhnout rukou namočenou ve vodě háky. Poté těsto ve formě urovnáme a pekárnu znovu spustíme. Po upečení pak zůstanou v jemné střídě hotového chleba pouze nepatrné dírky po hřídelkách. Chléb se bude lépe krájet, nevzniknou žádné krajíčky narušené trhlinou po hácích. Krok 4: Upečený chléb z formy vyklepneme a chleba uložíme vychladnout na mřížku.

Zveřejněno 28. 2. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další recepty najdete na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčný snídaňový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9vxj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčný snídaňový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9vxj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: škoda. Pro někoho je pekárna jen další přístroj do kuchyně, ale já na ni nedám dopustit :-) Nejen, že upeče chleba či mazanec (pokud strávníkům nevadí, že si ho ke kávě dají nezvykle hranatý :-D ), ale uhněte těsto lépe, jak kdejaký robot....upeče sekanou, zapeče brambory nebo těstoviny, uhněte těsto na nudle do polévky, připraví rýžovou kaši...prostě je to pomocník k nezaplacění! :yes:

Merylas: Tvoje chlebíky z pekárny jsou skvostné:-8 Jen tu pekárnu zase vytáhni a nenech ji zahálet!

:-)<3:yes::yes: Moc pěkně popsaný popis, škoda, že nemám pekárnu (mám jen KK tak už se mi sem nevejde). :-K

I když mám pekárnu, tak pokud peču chleba, tak poslední dobou peču buď v troubě a nebo v remosce. Pekárna pouze zadělá těsto. Ale jak tady vidím ty podařené chlebíky, tak budu muset zase začít. :-):-K

Suroviny:
mléko, voda, cukr, olej, sůl, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu